Sofia Jerneck, tillträdande förbundsdirektör för Svenska Tecknare. Foto: Jenny Gustafsson

Sofia Jerneck ny förbundsdirektör för Svenska Tecknare

Den 12 januari tillträder Sofia Jerneck som ny förbundsdirektör för intresseorganisationen Svenska Tecknare. Sofia kommer närmast från arbete som verksamhetschef på Föreningen Svenska Tonsättare.

– Jag ser fram emot att stå upp för bildens och formens ekonomiska värde. I vår digitala tid då priserna på kreativt material tenderar att tryckas ner av marknadsjättar är detta centralt. Jag brinner för att kollektivt arbeta för bättre villkor och starkare avtal för kreatörer, och för att upphovsrätten ska fungera, säger Sofia Jerneck, tillträdande förbundsdirektör för Svenska Tecknare.

Sofia har länge arbetat med strategi och kommunikation och är idag verksamhetschef för Föreningen Svenska Tonsättare. Dessförinnan ledde hon den samhällspolitiska verksamheten på musik- och upphovsrättsorganisationen Stim. Hon har också mångårig erfarenhet från den politiska miljön i Regeringskansliet samt från kommunikationsbyrån JKL.

– Vi är mycket glada att hälsa Sofia Jerneck välkommen som förbundsdirektör. 2017 kommer att bli ett händelserikt år, och ett prioriterat mål är att socialförsäkringssystemen utformas så att våra yrkesgrupper inom bild och form inkluderas. Sofias erfarenheter från både näringsliv och politik blir avgörande, säger Tyra von Zweigbergk, tf ordförande i Svenska Tecknare.

Svenska Tecknare organiserar cirka 1400 illustratörer, grafiska formgivare, animatörer och serieskapare och arbetar med att stärka och utveckla yrkesrollen för dessa grupper.

Presskontakt:
Tyra von Zweigbergk, tf ordförande
0707 36 49 65
tyra@svenskatecknare.se

Jenny Gustafsson, kommunikatör
0709 45 06 03
jenny@svenskatecknare.se

Till högupplöst pressbild 

To the text in ENGLISH

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.