Anna Hörling samtalar med Felica Fortes. Fotit: Jenny Gustafsson

Välbesökt AW och tecknarenrelease i Göteborg

Onsdagen den 14 december var det dags för årets sista AW arrangerat av Svenska Tecknare och Illustratörscentrum väst i kombination med release nummer ett av två för #6 2016 av Tecknaren. Temat för kvällen var bild- och formskapare som säljer egna produkter.

Kvällen inleddes med livligt mingel i Atalantes lokaler i Göteborg. Först ut av de inbjudan gästerna var lekfulla Anna Hörling, produkt- och interiörsdesigner, som berättade om hennes arbete med sin syster Stina Wirsén med att ta fram en mängd produkter utifrån bokserierna Vem och Brokiga. Det blev ett samtal om form för barn, avgörande beslut och jakten på kvalitet. Felicia Fortes från Svenska Tecknare väst intervjuade.

Samtal nummer två var mellan Svenska Tecknare västs Helena Bergendahl och illustratören Kurt Lightner som berättade om hur han för några år sedan startade Lions and Cranes, om att jobba med att sälja in sig och sin idé och om fördelar med att samarbeta med någon från ett helt annat område för att utveckla nya produkter. I hans fall en civilingenjör.
Stort tack till inbjudna gäster och alla som kom och minglade och lyssnade denna decemberkväll.
Tecknaren nummer 6 2016 innehåller bland annat ett reportage om bild- och formkreatörer som även producerar och säljer egna produkter, ett ateljébesök hos animatören och konstnären Niki Lindroth von Bahr, en analys av fyra seriedebutanters album, och en essä om social trygghet för konstnärliga yrken.
Den 15 december var det stockholmsrelease och julmingel på restaurang Cloud Nine. Vi ses nästa år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.