Foto: Jenny Gustafsson

Sofia Jerneck på plats på Svenska Tecknare

Den 12 januari tillträdde Sofia Jerneck som ny förbundsdirektör för Svenska Tecknare. Hon är nu på plats på kansliet och vi är väldigt glada att hälsa henne välkommen. Vi har ställt några frågor till henne om vem hon är och hur hon ser på sitt nya uppdrag.

Vad ser du som det viktigaste med Svenska Tecknares verksamhet?
Att stärka yrkesvillkoren för våra medlemmar genom att påverka och förbättra avtalsmarknaden och öka respekten för upphovsrätten. Ju fler vi är, desto starkare blir Svenska Tecknare.

Vad har du för bakgrund?
Jag kommer närmast från arbete som verksamhetschef för en annan organisation i den kreativa sektorn. Innan dess ledde jag den samhällspolitiska verksamheten på Stim. Jag har också i många år jobbat med politik och kommunikation.

Vad vill du säga till medlemmarna?
Svenska Tecknare är sina medlemmar. Jag ser fram emot att träffa så många som möjligt och höra vilka frågor som är viktiga för er. Min dörr på kansliet står alltid öppen, och välkomna att mejla mig på sofia@svenskatecknare.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.