Framsida på årets medlemskort formgivet av Martin Frostner Studio

Vårens datum för inval av nya medlemmar är klara

Vill du bli en av Svenska Tecknares nya medlemmar? Datum för när nya medlemmar väljs in i Svenska Tecknare under våren 2017 är nu spikade: 9 februari, 6 april, 31 maj och 20 juni. 

Svenska Tecknares medlemmar är yrkesverksamma eller studerande illustratörer, grafiska formgivare, animatörer och serietecknare. Vill du bli en av dem? Skicka in din medlemsansökan till föreningen. Den 9 februari, 6 april, 31 maj och 20 juni samlas invalsnämnden för gå igenom inkomna ansökningar.

Invalsnämnden består av Marcus-Gunnar Pettersson, illustratör, Daniel Bjugård, grafisk formgivare och Hanna Gustavsson, illustratör och serietecknare .

Bli medlem.

Som medlem i Svenska Tecknare har du tillgång till en rad förmåner såsom; kompetensutveckling, inspiration och nätverkande, hjälp med förhandlingar, avtal och arvoden, rabatter i utvalda butiker och Tidningen Tecknare samt förmånliga samarbeten såsom prisvärda försäkringar, fri konsultation med advokat m.m.

Nedan hittar du samtliga medlemsförmåner listade.

Medlemsförmåner 2017

Arvodes- och juridisk rådgivning
Hur bör jag tänka när jag gör en offert? Hur ser ett bra kontrakt ut? Vilka rättigheter har jag? Våra två jurister hjälper dig att reda ut begreppen, granska avtal och offerter med mera. Förutom våra jurister har vi också erfarna arvodesrådgivare som hjälper till med aktuella ersättningsnivåer. Kontakta kansliet för att få rätt hjälp.

Mallar och lathundar
På webben under medlemssidorna kan du som medlem ladda ner avtalsmallar, offertmallar med mera, samt ta del av tips och riktlinjer för vad du ska tänka på när du ska ingå ett avtal eller ta betalt för ett uppdrag.

Medlemsinformation
Som medlem får du ett månatligt nyhetsbrev med den senaste informationen från Svenska Tecknare. Vi skickar dessutom ut information om annat som är aktuellt för er medlemmar såsom varningar, stipendier, workshops med mera.

Tidningen Tecknaren
Sex gånger per år skickas vår medlemstidning Tecknaren ut till alla medlemmar. Den bevakar illustration, grafisk form, animation och serieteckning genom reportage, porträtt, essäer och analyser. Tidningen görs av en självständig redaktion på uppdrag av Svenska Tecknare. I samband med att ett nytt nummer kommer ut, arrangeras releaser på olika platser i landet.

Utbildning, medlemsträffar och workshops
Under året anordnar vi workshops, utbildningar, medlemsmöten och seminarier för att utbilda, informera och inspirera kring olika ämnen. Dessa arrangemang är även bra tillfällen att träffa kollegor och bredda sitt nätverk. Ett återkommande inslag är samtalsserien Prata!

Programvarusupport
Vi har utvecklat en supportfunktion där alla medlemmar kan få hjälp med programvara såsom Photoshop, Illustrator, InDesign, Flash och Final Cut. Här kan du ställa din fråga eller leta bland redan ställda frågor.

Vistelsestipendium i Kavalla, Grekland
Alla medlemmar i Svenska Tecknare kan årligen söka vistelsestipendium i Atheninstitutets gästhem i vackra Kavalla som ligger i norra Grekland. Varje år tilldelas fem medlemmar var sitt stipendium.

Rabatterat medlemskap i Illustratörcentrum
Som medlem i Svenska Tecknare får du rabatt på medlemskap i Illustratörcentrum, du betalar endast halva avgiften.

Prisvärda försäkringar för medlemmar
Gefvert erbjuder skräddarsydda prisvärda försäkringar för just våra medlemmar, framtagna utifrån de unika behov som råder i vår bransch.

Förmånligt trygghetspaket via PP Pension
Svenska Tecknare har ett samarbete med PP Pension för att göra det lättare för dig som är medlem att få hjälp med allt som rör pensioner, sparande och försäkringar. Medlemmar i Svenska Tecknare erbjuds ett förmånligt trygghetspaket som är anpassat till er som är frilans inom bild- och formbranschen, en gruppförsäkring som du annars bara som anställd har via ett fackförbund.

Mer information om Gefvert och PP Pension finner du på medlemssidorna på webben.

Fri konsultation med advokat
Föreningen har tecknat ett samarbetsavtal med advokatbyrån DLA Nordic. Avtalet innebär att föreningens medlemmar får en första fri konsultation med en advokat samt starkt reducerade priser om det verkar som om ärendet kan och bör drivas vidare. Tänk på att ta kontakt med kansliet om du behöver hjälp, inte DLA direkt.

Nyhet! Inkassotjänst hos Intrum Justitia Sverige AB
Svenska Tecknare och Svenska Fotografers Förbund har tillsammans med Intrum Justitia Sverige AB tagit fram ett ramavtal för inkassotjänster för alla medlemmar, med mycket förmånliga villkor. I och med detta upphör det tidigare samarbetet med Pay Solutions AB. Ramavtalet omfattar inkassoärenden i såväl Sverige som utomlands och innebär bland annat slopade fasta avgifter, rabatterade priser och enkel registrering av ärenden.

Våra avtal med uppdragsgivare
Svenska Tecknare har förhandlat fram en rad avtal och rekommendationer med olika motparter/uppdragsgivare, för att du som medlem ska garanteras justa villkor och ersättningsnivåer om du skulle ingå samarbete med någon av dem. Överenskommelser har ingåtts med Appelberg, Arla, Liber, Posten och Sveriges Förläggarförening.

Mer information om medlemsförmåner hittar du på medlemssidorna på webben här.

Gratis entré till museer/konsthallar i Sverige
Vid uppvisande av medlemskort får du gratis inträde på bland annat Moderna Museet, Uppsala konstmuseum, Röhsska museet, Bror Hjorts Hus och Havremagasinet.

Rabatter på konstnärs- och förbrukningsmaterial.
Vid uppvisande av medlemskort får du rabatt på Matton, Kreatima, Jordi Konstnärshandel, Inspira, Konstnärernas Centralköp, Pappersbutiken, Målar-Lisa & Masters Artistmaterial.

Nyhet! Rabatt på träningskort hos Actic
Alla medlemmar i Svenska Tecknare har 10 % rabatt på ordinarie pris hos friskvårdskedjan Actic vid uppvisande av medlemskort. Actic har drygt 100 träningsanläggningar runtom i landet och erbjuder både styrketräning, konditionsklasser och tillgång till bad och motionssim. Besök www.actic.se för mer information.

Se alla rabatter och erbjudanden under medlemssidorna här.

Varmt välkommen som medlem i Svenska Tecknare! Ju fler vi är, desto starkare blir Svenska Tecknare.

Till medlemsansökan.

2 svar till “Vårens datum för inval av nya medlemmar är klara”

 1. Cecilia Eriander skriver:

  Hej! Kunde inte se om det var en medlemsavgift. I så fall hur mkt ligger den på? Är nybörjare i illustratörbranschen men har startat en hobbyverksamhet. Har lite uppdrag på gång men vill veta mer hur jag ska göra. Så jag funderar på att söka medlemskap hos er.

  • Jenny Gustafsson skriver:

   Hej Cecilia!

   Medlemsavgiften är för närvarande 1800 kr per år, varav en serviceavgift på 1548 kr inklusive moms är avdragsgill i deklarationen.

   Som studerande betalar du 600 kr, varav 516 kr inklusive moms är avdragsgill serviceavgift, till och med första året efter det att studierna avslutats. Söker du medlemskap på studieintyg andra eller tredje året efter avslutad utbildning betalar du ordinarie medlemsavgift.

   https://www.svenskatecknare.se/bli-medlem/medlemsavgift/

   vänligen
   Jenny Gustafsson, kommunikatör på Svenska Tecknare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.