Omslagsbild: Bo Mossberg fotograferad av Sara Mac Key. Art direction och grafisk form av Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra. Utställningsbild Den hemliga konsten: Anneli Furmark.

Välkommen på tecknarenrelease och visning av ”Den hemliga konsten” i Umeå

Svenska Tecknare Nord och Tecknaren bjuder in till release av årets första nummer av Tecknaren och visning av den umeåaktuella utställningen ”Den hemliga konsten” om skissandets konst med bl a Anneli Furmark, Frida Hammar och Nina Hemmingsson i Umeå lördagen den 18 februari. Innan visningen ger Nina Hemmingsson en föreläsning, missa inte det. Välkomna!

Vi håller till på kulturhuset Väven, Storgatan 46 A, i Umeå. www.vaven.se och programmet för dagen ser ut som följer:

Klockan 13.00–14.30 ger serietecknaren Nina Hemmingsson föreläsningen ”Om jag inte fick teckna skulle jag dö” på Vävenscenen, plan 2 i Väven (fri entré, men biljetter måste hämtas i förväg i kulturreceptionen).

14.45 samlas vi vid utställningen ”Den hemliga konsten” med bilder av Anneli Furmark, Frida Hammar, Nina Hemmingsson, Anna-Clara Tidholm och Ville Ranta, i Umeå konsthall, plan 3 i Väven. Där finns senaste Tecknaren på plats, och klockan 15.00 får vi en visning av utställningen av Anneli Furmark.

Från cirka 15.30, bjuds de som vill på ett glas på Gotthards krog, vid Torget, plan 3 i Väven.

Anmäl er gärna på eventet på facebook

Maina Arvas, chefredaktör för Tecknaren och Jenny Gustafsson, kommunikatör på Svenska Tecknare finns på plats och svarar gärna på frågor om föreningen och tidningen.

Tecknaren nummer 1 2017 innehåller bland annat ett porträtt på naturillustratören Bo Mossberg, ett reportage om crowdfunding inom illustration, serier och spel, en essä om kampen om reklambilden, och en analys av animerade filmer om familjerelationer.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.