Till vänster. Omslag Tecknaren 1 2017: Naturillustratören Bo Mossberg fotograferad av Sara Mac Key. Art direction och grafisk form av Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra. Till höger. Illustration: Henrik Franklin

Tecknarenrelease och AW i Göteborg med tema ”Brödjobb”

Välkommen på AW den 21 februari på Atalante med tema ”Brödjobb, en fälla eller en möjlighet” och releasefest för årets första nummer av tidningen Tecknaren.

Svenska Tecknare Väst och Illustratörcentrum Väst bjuder in till samtal med två illustratörer som varvar illustrerande med jobb i annan bransch.

Vi vill vända och vrida och diskutera frågor som många frilansare brottas med: Kan det kanske vara kommersiellt bra att ha tryggheten att tacka nej till illustrationsuppdrag med dåliga villkor? Är företagande ibland som en skräckfilm? Sparar man kreativ kraft genom att jobba med annat än bild? Och blir det någon tid över till de egna projekten? 

Vi ses från klockan 18.00 i foajén på Atalante, Övre Husargatan 1 i Göteborg, atalante.org.

Medverkande:
Lene Due Jensen
är illustratör och har jobbat länge med tidningar, reklam och läromedel. På senare år han hon skrivit och illustrerat flera egna bilderböcker.
http://www.leneduejensen.com/

Henrik Franklin är illustratör, serietecknare och animatör med både uppdrag och egna projekt. Han gick ut Konstfack 2011 och bor i Göteborg
http://www.henrikfranklin.com/

Kvällen är även release för årets första nummer av tidningen Tecknaren som innehåller bland annat ett porträtt på naturillustratören Bo Mossberg, ett reportage om crowdfunding inom illustration, serier och spel, en essä om kampen om reklambilden, och en analys av animerade filmer om familjerelationer.

Anmäl er via eventet på Facebook: https://www.facebook.com/events/331174963946402/

Detta nummer av Tecknaren har även release i Stockholm och Umeå:
Se info om releasen i Stockholm den 16 februari här:
https://www.facebook.com/events/376390709402702/

Se info om releasen i Umeå den 18 februari här:
https://www.facebook.com/events/627661707423937/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.