Ur boken "Djur som ingen sett utom vi" av Linda Bondestam och Ulf Stark.

Bilderbokspriset Snöbollen utsett och BUG åker på Littfest i Umeå

Sveriges enda bilderbokspris Snöbollen gick i år till Linda Bondestam och Ulf Stark för boken ”Djur som ingen sett utom vi”. Bakom priset står Krumelur – Föreningen för unga ord i norr, i samarbete med bland annat Svenska Tecknare. Priset delas ut under Umeå Internationella Litteraturfestival (Littfest) den 17 mars. Bildberättande för barn och ung (BUG) genom Henning Trollbäck kommer att vara på plats och rapportera.

Samma kväll som prisutdelningen äger rum öppnar Bildmuseet en utställning med bilder ur boken. Utställningen visas mellan den 17 mars och 27 augusti.

Motivering Snöbollen: ”Djur som ingen sett utom vi” är en bilderbok som rymmer stoff för både barn och vuxna att återkomma till och fundera över, länge. Linda Bondestams suggestiva och skarpa bilder av osedda inre djur och den underfundiga, filosofiska och ibland melankoliska poesin av Ulf Stark följer varandra kongenialt. Läsarna känner igen sig själva och varandra i de fantastiska djuren, tryggt ledsagade och förkovrade av Bondestams och Starks kunnande och värme.

Läs mer om Bilderbokspriset.

För att bli uppdaterad om det senaste inom området för barn och ung, gilla BUG:s Facebooksida eller besök BUG här på Svenska Tecknares webbplats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.