Nina Hemmingsssons föreläsning ”Om jag inte fick teckna skulle jag dö” på Väven i Umeå. Moa Krestensen tackar för hennes medverkan. Foto: Jenny Gustafsson

Nina Hemmingsson, ”Den hemliga konsten” och tecknarenrelease

Lördagen den 18 februari var det dags för umeårelease av årets första nummer av Tecknaren och visning av utställningen ”Den hemliga konsten” om skissandets konst med bl a Anneli Furmark, Frida Hammar och Nina Hemmingsson. Innan visningen gav Nina Hemmingsson en förläsning.

Dagen inledes med serietecknaren Nina Hemmingssons inspirerande, roliga och allvarliga föreläsning ”Om jag inte fick teckna skulle jag dö” för fullsatt salong på Vävenscenen och därefter samlades vi i Umeå konsthallvi Väven vid utställningen ”Den hemliga konsten”, som visades av Anneli Furmark. I utställningen som pågår till den 19 mars medverkar Anneli Furmark, Frida Hammar, Nina Hemmingsson, Anna-Clara Tidholm och Ville Ranta. Där fanns också senaste numret av Tecknaren på plats och delades ut till många intresserade.

Arrangörer för dagen var Svenska Tecknare Nord i Samarbete med kulturhuset Väven.

Se bilder från dagen här

Foto: Jenny Gustafsson

Tecknaren nummer 1 2017 innehåller bland annat ett porträtt på naturillustratören Bo Mossberg, ett reportage om crowdfunding inom illustration, serier och spel, en essä om kampen om reklambilden, och en analys av animerade filmer om familjerelationer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.