Foto: Jenny Gustafsson

Svenska Tecknare turnerar på skolorna 2017

Varje år satsar Svenska Tecknare på föreläsningar i arvoden och avtal på skolorna som utbildar framtidens yrkesverksamma inom bild och form. I vår är det bl a Konstfacks, Broby Grafiska och Serieskolans tur.

En av de främsta uppgifterna Svenska Tecknare har är att jobba för att förbättra villkoren för de yrkesverksamma inom bild och form, att komma ut i skolorna är en viktig del i det arbetet.

I december besökte Svenska Tecknare Beckmans och nu i år har föreningen hunnit föreläsa för avgångselever på Konstfack och årskurs ett på Forsbergs skola. Under våren står serietecknarutbildningen på Skarpnäcks folkhögskola, Berghs School of Communcation, Broby Grafiska och HDK med flera på tur (se lista nedan med alla inplanerade skolbesök hittils).

– Unga som kommer ut på arbetsmarknaden behöver känna till upphovsrätten och förstå spelplanen. Kunskap är makt. En utveckling med starkare avtal för individen bidrar samtidigt till att motverka prisdumpning på marknaden för kollektivet, säger Sofia Jerneck, förbundsdirektör på Svenska Tecknare.

Svenska Tecknare är mycket glada att kunna bidra till att man som nyutexaminerad är bättre rustad för arbetslivet efter utbildningen i en bransch där de flesta har en framtid som egenföretagare. Särskilt då avtal och upphovsrätt ofta är ett område som inte annars ingår i själva utbildningen.

Under våren dessa föreläsningar i Avtal & arvoden inbokade:
10/2: Konstfack, åk 3, Stockholm
21/2: Forsbergs, Stockholm
8/3:  Skarpnäcks folkhögskola, serietecknarutbildningen, Stockholm
17/3: Konstfack, åk 2, Stockholm
21/3: Berghs School of Communication, Stockholm
27/3: Broby grafiska, Sunne
4/4: Borås textilhögskola, Borås
6/4: Nyckelviken, Stockholm
20/4: HDK, Göteborg
21/4: Kvarnby folkhögskola/Serieskolan, Malmö
31 maj: Beckmans åk 3, Stockholm
Malmö högskola, Malmö: datum ej klar

Föreläsningar i Avtal & arvoden hålls av någon av Svenska Tecknares jurister Kiljan Ardahl eller Malin Bergström som oftast har sällskap av en kommunikatör eller någon annan från Svenska Tecknare.

Nedan följer några bilder från föreläsningen för kandidattreorna i Grafisk formgivning & illustration på Konstfack den 10 feb. Foto: Jenny Gustafsson

     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.