Foto: Jenny Gustafsson. Prata!-logga: Martin Frostner studio

Välkommen på Svenska Tecknares årsmöte 5 maj och Prata! 6 maj

Vi börjar närma oss Svenska Tecknares årsmöte som i år är en tvådagarshändelse med; dels årsmöte och fest på Skeppsholmen fredag den 5 maj samt Prata!-samtal om förhandling i centrala Stockholm lördagen den 6 maj. Boka in i kalendern och anmäl dig redan nu. Och kom ihåg att reseersättning utgår till dig som har en bit att resa till årsmötet.

Årsmöte och fest

Årsmötesdagen på ArkDes den 5 maj inleds med ett välkomsttal av Kieran Long, nytillträdd överintendet.. Efter årsmötet bjuder Svenska Tecknare på visning av utställningen på ArkDes med den världsberömde formgivaren och arkitekten Josef Frank. Läs mer om utställningen här.

Efter årsmötet blir det fest med middag på Skeppsholmens folkhögskola från kl 18 och framåt. Skaldjursbuffé lekar och skoj utlovas, efter middagen blir det musik med DJ Jexpert.

Inför årsmötet kan ni skicka in nomineringar till valberedningen (20 mars) samt motioner (24 mars). Läs mer om det nedan.

Tid & plats:
Fredagen den 5 maj.
Årsmöte kl 13-16.00, Aula Arkdes, Exercisplan 4, Skeppsholmen
16.30 visning av utställning med Josef Frank
Från kl 18.00 Fest med middag på Skeppsholmens folkhögskola, Slupskjulsvägen 12.
Anmälan till enbart årsmöte eller årsmöte och fest gör du här senast 28 april.

Resersättning: Utgår till medlemmar närvarande på årsmötet och som bor mer än tio mil från centrala Stockholm.

Årsmötet, är Svenska Tecknares högst beslutande organ och beslutar bland annat vilka som får förtroendeuppdrag i styrelse och valberedning osv, som i sin tur ska företräda medlemmarna under året. Under årsmötet behandlas också verksamhetsplan, budgetramar liksom annat som fastställer riktningen för Svenska Tecknare under det närmaste året.

Dags att lämna nomineringar och motioner

Två viktiga datum inför årsmötet som ligger nära är i tid är: Den 20 mars som är sista dag nominera namn till valberedningen på personer ni tycker ska sitta i styrelsen, mm. Maila förslag med tillhörande motiveringar till valberedningens sammankallande: helenabergendahl@gmail.com.

Det andra datumet att hålla koll på är den 24 mars motioner skall vara kansliet tillhanda. De skickas till sofia@svenskatecknare.se, förbundsdirektör på Svenska Tecknare.

Läs mer om val och motioner här.

På denna sida kommer de olika årsmöteshandlingarna såsom: Dagordning, kallelse, valberedningens förslag och årsredovisning efter hand att laddas upp.

Prata! om förhandling

Dagen efter årsmötet lördagen den 6 maj bjuder vi in till ett Prata!-samtal med tema förhandling.

Vi diskuterar förhandlingsstrategier från flera perspektiv med representanter från branschen och Svenska Tecknare i panelen. Moderator är Josefine Engström, arvodesrådgivare på Svenska Tecknare, lektor på Konstfack och tidigare VD på Nu Agency.

Frågor som kan komma att dryftas är bl a: Hur ser en bra förhandling ut? Vad bör man tänka på när man förhandlar? Vad händer när kunders avtal blir snävare och kräver mer i form av upphovsrätt, hur påverkas förhandlingsutrymmet? Finns det strategier man kan använda sig av?

Tid & plats: Lördagen den 6 maj kl 14-16 på ABF Stockholm, Sveavägen 41, i Skarpnäcks- och Hägerstensrummet på 4 tr.

Anmälan:
Anmäl dig till Prata! här senast 28 april (begränsat antal platser).

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.