Foto: Jens Östman

Vinnarna i Svensk bokkonst 2016

I köket hos Maj av Kristina Sandberg och Lotta Kühlhorn blev juryns favorit när Svensk bokkonst presenterade de 25 mest föredömligt producerade böckerna under 2016.

”Juryns favorit blickar bakåt och skapar habegär. Varje detalj är omsorgsfullt vald – från omslagets mönstrade överdrag med nedsänkt bild till inlagans typografi och illustrationer med faksimila inslag som knyter an både till Kristina Sandbergs böcker och till folkhemstiden. Gediget bokbinderi på ett bruksband förstärker intrycket. En hyllning till doldisen i folkhemmet – den samvetsgranna och kvalitetsmedvetna husmodern.”

Juryn bestod i år av Beata Boucht, Per Anders Hübner, Eva Knapp, Björn Larsson, Tove Marling Kallrén, Matilda Plöjel, Fredrika Siwe och Linda Sörensen.

De vinnande bidragen presenteras på Svensk Bokkonsts webbplats samt visas i en utställning på Kungliga biblioteket i Stockholm innan de skickas ut för att visas upp på olika platser i Sverige och internationellt under ett år.

Dessutom representerar de Sverige i den internationella boktävlingen som varje år ställer ut på mässorna i Leipzig och Frankfurt.

Om Svensk Bokkonst

Svensk Bokkonst grundades år 1933 och är idag en ideell förening som ska stimulera och inspirera bokbranschen till ökad kvalitet inom produktionen av böcker. För att fullfölja denna ambition utser man årligen 25 föredömligt producerade böcker och pekar därmed på goda förebilder. För att se alla vinnare och för mer information, besök Svensk Bokkonsts webbplats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.