Illustration: Sara Olausson

Sök IR-ersättning före den 1 juni

2016 fick 1 600 upphovspersoner dela på 9,6 miljoner kronor. Nu är det dags att du registrerar dina verk om du vill vara med och dela på årets utbetalning av IR-ersättning. Sista dag för registrering är torsdag den 1 juni.

Individuell reprografiersättning (IR) är en upphovsrättslig ersättning som bildupphovspersoner som är publicerade i böcker, tidningar och tidskrifter utgivna i Sverige, kan söka.

Du ansöker om IR genom att logga in med ditt personnummer och bank-id via den här sidan, där det också finns frågor & svar om IR.

 

2 svar till “Sök IR-ersättning före den 1 juni”

 1. Hej
  Jag vill söka IR för mina pedagogiska bilder som idag ligger ute på min hemsida och snart är till försäljning som bordtabletter, affischer, bok, kort och ev stickers. Köpare väntar redan på färdigtryckt material och genom rekommendation från svenska tecknare ansöker jag nu om detta.

  Vänlig hälsning
  Mimmi Maria Engström

  • Catherine Jarl skriver:

   Hej Mimmi,

   För att ansöka behöver du rapportera in din produktion på Bildupphovsrätts webbplats, http://www.bildupphovsratt.se. Det är Bildupphovsrätt som administrerar detta och svarar på frågor, så kontakta dem om du undrar något.

   Vänligen,
   Catherine
   Svenska Tecknare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.