Eva Wilsson och Parasto Backman tilldelades Berlingpriset. Foto: Lars Fuhre

Berlingpriset till Parasto Backman och Eva Wilsson

Den 15 maj delades Berlingpriset ut på KB. Årets pristagare är formgivarna Parasto Backman och Eva Wilsson. Priset delas ut till en ”framstående svensk formgivare för föredömlig formgivning, teknisk skicklighet och utmärkt bokstavsbehandling”.

Juryns motivering: ”Pristagarna för Berlingpriset 2015/2017 tilldelas priset för kreativ bokstavsbehandling, typografisk finkänslighet och kvalitetsmedvetenhet. De sprider typografisk kunskap i sin undervisning och inspirerar med egen verksamhet som är samtida, klassisk och experimentell”.

Berlingpriset instiftades 1991 av Geith och Karl-Erik Forsberg. Namnet Berlingpriset kommer av Berling antikva, ett av de typsnitt som Karl-Erik Forsberg skapade. Prissumman är för närvarande 15 000 kr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.