Foto: Jenny Gustafsson

Praktik på Svenska Tecknare hösten 2017

Vill du som juridikstuderande göra din uppsatspraktik på Svenska Tecknare och lära dig hur upphovsrätten fungerar i praktiken? Välkommen med personligt brev, CV samt betygsutdrag senast den 1 augusti 2017.

Svenska Tecknare är en intresseorganisation som samlar yrkesverksamma illustratörer, grafiska formgivare, serietecknare och animatörer. Föreningens syfte är bland annat att stärka medlemmarnas juridiska och ekonomiska intressen. Vi verkar för att förbättra villkoren på den snabbföränderliga och alltmer digitala avtalsmarknaden för bild och form. En välfungerande upphovsrätt är i fokus för vår verksamhet.

Nu söker Svenska Tecknare en juridikstuderande och upphovsrättsligt passionerad praktikant för hösten 2017. Din praktik ska utgöra en del av din utbildning på juristprogrammet. Vi letar efter dig som har ett stort intresse för hur rättsregler påverkar samhällsutvecklingen i kreativa branscher.

Du deltar aktivt i det juridiska arbetet på kansliet med bland annat rådgivning, granskning av avtal, arvodesfrågor, förhandlingar och rättsutredningar. Arbetsuppgifterna omfattar även samarbeten med andra organisationer och omvärldsbevakning. Resor kan förekomma. Du deltar både i det dagliga, snabbfotade arbetet och i byggandet av långsiktiga strategier. Du får en gedigen och spännande arbetslivserfarenhet från en bransch i stark digital utveckling.

Vem du är, vart du vill och vad du har gjort är viktigt för oss.

Välkommen med personligt brev, CV samt betygsutdrag senast den 1 augusti 2017 till förbundsdirektör Sofia Jerneck (sofia@svenskatecknare.se) samt förbundsjurist Kiljan Ardal (kiljan@svenskatecknare.se). Skriv gärna ”Ansökan praktikant 2017” i ämnesraden. Vi intervjuar löpande, så skicka in din ansökan tidigare om du vill.

Ingen ekonomisk ersättning utgår. Som praktikant ska du vara försäkrad, genom ditt lärosäte eller i egen regi. Praktiken sker under tio veckor med start enligt överenskommelse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.