Astrid Lindgren i programmet Sagostunden 1978. Används med tillstånd från Saltkråkan, Foto SVT.

Sök ersättning för SVT:s öppet arkiv

Har du bilder i Sagostunden, Björnes Magasin eller På spåret? Om ditt verk har synts i något program som funnits tillgängligt på SVT Öppet arkiv under 2013 och 2014, kan du ha pengar att hämta. Ansök om ersättning före den 31 oktober.

Nu kan du söka ersättning för verk som visats i SVT:s Öppet arkiv. Din illustration, ditt fotografi eller konstverk ska ha synts i något av de program som fanns tillgängligt i arkivet under åren 2013 eller 2014. För att få del av utbetalningen behöver du själv registrera de verk du vill ha ersättning för.

Så här söker du ersättningen

Här hittar du en programlista för 2013 och en för 2014. Gå igenom listorna. Om ett eller flera av dina verk finns med i något av de listade programmen kan du anmäla detta via formuläret som finns på samma sida. Observera att du bara får ersättning för stillbild. Animationer och rörliga bilder hanteras av Copyswede.

Var kommer pengarna från?

Öppet arkiv är en webbtjänst från SVT där de tillgängliggör äldre egenproducerade program. Verksamheten har reglerats i ett avtal mellan SVT och upphovsrättsorganisationen Copyswede. Bildupphovsrätt är medlem i Copyswede och har drivit på för att bildupphovspersonernas prestationer nu ska ersättas. Eftersom det rör sig om äldre produktioner är kunskapen om medverkande och innehåll per enskilda program bristande. Därför behöver de medverkande upphovspersonerna själva registrera sina verk så att ersättningen kan fördelas på rätt sätt.

Sök ersättning senast den 31 oktober 2017.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.