Foto: Jenny Gustafsson

Svenska Tecknare söker förbundsjurist

Nu söker vi dig som är jurist med 3–5 års arbetslivserfarenhet, gärna från annan upphovsrättsligt relaterad organisation, advokatbyrå eller marknadsaktör i den kreativa sektorn.

Du har ett stort intresse för upphovsrätt och avtal i relation till kreativa näringar, med en känsla för vilka utmaningar bildskapare står inför. Du har erfarenhet av rättighets- och ersättningsfrågor samt av förhandlingar. Vi sätter ett stort värde vid dina personliga egenskaper. Du behöver vara lösningsorienterad, analytisk och lätt att samarbeta med.

Svenska Tecknare erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete i en händelserik och kreativ bransch i digital utveckling. Tjänsten innefattar framför allt juridisk rådgivning, men även förhandlingar med motparter, upprättande och granskning av licens- och förlagsavtal, samt rättsutredningar. I tjänsten ingår också ett övergripande strategiskt arbete med kollektiva rättighetsfrågor, bl.a. genom påverkan och bevakning av upphovsrättens utveckling samt Svenska Tecknares roll som remissinstans för lagförslag.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med 6 månaders provanställning, med start omgående. Vi sitter i fräscha och moderna lokaler, centralt belägna på Södermalm i Stockholm.

Välkommen med personligt brev, CV samt betygsutdrag från universitet senast den 12 november 2017 till förbundsdirektör Sofia Jerneck på sofia@svenskatecknare.se. Skriv gärna ”Ansökan jurist” i ämnesraden. Vid frågor om tjänsten, kontakta förbundsjurist Kiljan Ardal på kiljan@svenskatecknare.se eller 08-556 029 14.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.