Svenska Tecknares vice ordförande Tyra von Zweigbergk samtalar med bilderboksskaparen och tidigare ALMA-pristagaren Kitty Crowther. Foto: Svenska Tecknare

Bokmässan 2017 – rapport, poddar och bilder

Bokmässan är över för i år. Svenska Tecknares närvaro på mässan präglades av frågor om yttrandefrihet, demokrati och skapandets villkor. Det blev en givande mässa med intressanta möten, diskussioner och samtal, under fyra intensiva dagar. För den som inte var på plats finns nu ett antal inspelningar från samtalen att ta del av, liksom ett antal bilder. Svenska Tecknares ordförande, Karin Ahlin, reflekterar över årets mässa.

Årets bokmässa har gått av stapeln och Svenska Tecknare var på plats med ett gediget monterprogram. Det blev ett år där både Nya Tiders närvaro och nazistdemonstrationen nära Bokmässan starkt påverkade såväl besökare som utställare. Alternativa mässor dök upp, nya mötesplatser arrangerades och det var färre mässbesökare överlag. Men en sak var sig lik: I Svenska Tecknares monter samlades många av våra medlemmar, och vi uppskattade som vanligt möjligheten att träffas och höra om framgångar och utmaningar.

Jag vill att Svenska Tecknares monter ska vara ett välkomnande vattenhål under Bokmässan. En plats där såväl medlemmar som vänner till föreningen kan slå sig ner, lyssna, diskutera, prata, träffa både kollegor och oss från kansli och styrelse för en stund. För oss är det otroligt viktigt att prata med er, och varje möte där ni berättar om vad som händer i era yrkesliv och hur det ser ut på marknaden för just er är värdefulla stunder. Och det är extra spännande i detta sammanhang där så många av våra yrkesgrupper finns representerade i form av bild, grafisk form och illustration, på en plats där samtidigt många av våra kunder finns.

Det var efter ingående samtal som vi beslutade oss för att vara med på årets mässa. Samtidigt har vi full förståelse för alla som avstod att vara med. Med facit i hand är vi glada och stolta att vi tog tillfället i akt att i vårt program uppmärksamma frågor kring yttrandefrihet, demokrati och skapandets villkor. Det är otroligt viktiga och aktuella frågor, speciellt ett år som detta. Många av programpunkterna finns nu även som poddar, så du som inte hade möjlighet att vara på plats kan enkelt ta del av våra samtal i efterhand.

Karin Ahlin
Ordförande, Svenska Tecknare

Ta del av inspelningar från samtalen.

Bilder från mässan hittar du här.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.