Svenska Tecknares vice ordförande Tyra von Zweigbergk valdes som generalsekreterare, under ico–D:s styrelsemöte i Montréal. Foto: Alexey Lazarev

Globalt designmöte i Montréal

I oktober var Svenska Tecknares vice ordförande Tyra von Zweigbergk i Montréal för att delta i en rad olika händelser, däribland World Design Summit och plattforms- och årsmöte för den globala designorganisationen ico–D. Under årsmötet fick Tyra förnyat förtroende som generalsekreterare i styrelsen för ico-D.

World Design Summit samlade globala designorganisationer från olika discipliner som tillsammans med internationella organisationer för bland annat miljö, kultur och ekonomi, diskuterade olika frågor i relation till design. Syftet med summiten var att öka förståelsen för vad design kan göra för utvecklingen i stort såsom att bidra till lösningar på globala, sociala och miljömässiga utmaningar.

Under World Design Summit utfärdade man även en så kallad ”Design Declaration” som är en 10-årig handlingsplan med utgångspunkt i det gemensamma för de olika designdisciplinerna såsom grafisk form, arkitektur, produktformgivning med mera. Deklarationens syfte är att med en röst definiera rollen och värdet av design och samarbeta mot ett antal gemensamma mål.

I Montréal hölls även ett plattformsmöte med alla medlemsorganisationer i den globala designorganisationen International Council of Design – ico-D. En av de aktuella frågorna som behandlades var hur olika länders form- och designpolitik, ”National design policys” ser ut. Tyra von Zweigbergk presenterade i samband med detta det svenska arbetet med designutredningen ”Gestaltad Livsmiljö”.

Ico-D höll också årsmöte där generalförsamlingen valde styrelse. Tyra von Zweigbergk fick förnyat förtroende som generalsekreterare i styrelsen för ico-D och sitter nu på posten i ytterligare två år.

Om ico-D

ico-D är en världsorganisation för designområdet där Svenska Tecknare tillsammans med ca 200 andra organisationer från 67 länder är medlem. Styrelsen för ico-D består av representanter från olika världsdelar och bidrar med en unik erfarenhet av både designpraktik och branschens förutsättningar i olika länder.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.