Omslag Tecknaren 1706: Drawing jacket av Jeff Olsson 2017. Foto: Galleri Magnus Karlsson. Art direction och grafisk form av Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra.

Release och evenemang i Stockholm, Göteborg och Malmö

Snart kommer årets sista nummer av Tecknaren ut. Det firar vi med release i tre städer i kombination med julmingel, julmarknad och föreläsning.

Tecknaren nummer 6 2017 innehåller bland annat ett porträtt på konstnären Jeff Olsson, ett reportage om handskrift och bildskapande för hand, en kvinnohistorisk essä om den grafiska branschen, och en analys av den moderna väggbonaden i form av typografisk heminredning.

Stockholm

Torsdagen den 14 december blir det release för Tecknaren i kombination med Svenska Tecknares traditionella julmingel. Vi ses från klockan 18.00 på övervåningen på Folkbaren, Hornsgatan 72 i Stockholm. Vi bjuder på en tidning, ett glas och goda tilltugg. Se inbjudan på Facebook.

Göteborg

Lördagen den 16 december hålls releasen i samband med en julmarknad Göteborgs Litteraturhus, Heurlins plats 1. Julmarknaden arrangeras av Svenska Tecknare Väst och Illustratörcentrum Väst tillsammans med några av förlagen på Göteborgs Litteraturhus. Förutom att det går att köpa alster från medlemmar i Svenska Tecknare och Illustratöcentrum, blir det fyndpriser på böcker, design, tidskrifter, affischer, samt rimstuga med slampoeter. Julmarknaden pågår mellan klockan 12.00–17.00, releasen startar klockan 16.00. Se inbjudan på Facebook.

Malmö

Lördagen den 16 december blir det release för både Tecknaren och Illustratörcentrums katalog Swedish illustrators & graphic designers 2018 på Form Design Center, Lilla Torg 9 i Malmö. Dessutom bjuder vi på en inspirationsföreläsning av grafiska formgivarna Cecilie Nellemann och Stefan Thorsteinsson från Atlant Studio i Köpenhamn, som arbetar mycket med typografi. Releasen börjar klockan 16.00 och föreläsningen klockan 16.30. Se inbjudan på Facebook.

Varmt välkomna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.