Workshopledarna för Göra!, från vänster: Roger Mello, Stephen Fowler, Mari Kanstad Johnsen, Mogu Takahashi, Jenni Rope. Foto: Erica Jacobson

Workshopfestivalen Göra! – rapport, upplevelser och bilder

Workshopfestivalen Göra! är över för den här gången. Vi har samlat dokumentation i form av bilder och upplevelser från festivaldagarna. Projektledarna för Göra!, Sara Teleman och Erica Jacobson, sammanfattar sina tankar om projektet.

Med Göra! ville vi skapa en plats för yrkesverksamma kreatörer att mötas och arbeta praktiskt utanför de vanliga uppdragen. Göra! skulle vara ett tillfälle att lämna de invanda tillvägagångssätten, de givna formaten och hitta fram till nya uttryck. Göra! fick ett varmt mottagande. Vi är så otroligt glada över hur lyckat det blev. Göra! blev personligt, roligt och utmanande.

Under de tre dagar Göra! varade fick vi uppleva fem sinsemellan helt olika typer av workshops. Från det lilla flip book-formatet i Jenni Ropes animationsworkshop till Roger Mellos skriv- och måleriövningar i storformat. Deltagarna i Mogu Takahashis workshop ”Draw like child” skapade fantastiska karaktärer. I Stephen Fowlers Wildman life drawing class gjorde vi lurviga figurer i både tusch och kol ackompanjerade av ett helt unikt soundtrack. Mari Kanstad Johnsens workshop tog med oss till Naturhistoriska Riksmuseet där vi inspirerades av livets mångfald och lärde oss nya berättartekniker.

Tack alla som hjälpte till att göra Göra! till en succé: Deltagare, workshopledare, Svenska Tecknare, Konstnärsnämndens Iaspisprogram, Brasiliens ambassad och Hotell Hellstens Glashus. Tack!

Erica Jacobson och Sara Teleman, projektledare Göra!

”En jättefin påminnelse om hur kul det är att jobba med illustration och konst. För mig var det extra fint att får göra det i ett spontant och socialt sammanhang med andra illustratörer.”
Per José Karlén, illustratör och bilderboksskapare

”Jag deltog i Jenni Ropes flipbookworkshop. Intressant med flipbooks eftersom det var väldigt fasta ramar (den lilla bokens format och antal sidor) men med oändliga möjligheter inom dessa ramar – det satte igång experimentlusten. Det var lite beroendeframkallande, när den första var klar började jag genast grubbla på hur nästa skulle kunna bli bättre.”
Katarina Strömgård, illustratör och författare

”En avslappnad workshop med inspirerande föreläsare (Mogu). Jag hade önskat mig lite mera tänk kring Mogus sätt att arbeta och lite fler instruktioner till det egna skapandet för att utmanas att tänka mer utanför det egna kunnandet och förmågan, men jag trivdes väldigt bra och fick jobba med färgkomposition och måla med akrylfärg vilket jag annars inte gör i mitt yrke.
Sofie Björkgren-Näse, bokstavsillustratör/Lettering Artist

Se bilder från Göra!

Se även dokumentation från workshopen i Malmö med Roger Mello.

Om Göra!

Göra! är en workshopfestival för yrkesverksamma illustratörer och grafiska formgivare baserade i Sverige. Göra! arrangerades av illustratörerna Erica Jacobson och Sara Teleman i samarbete med Svenska Tecknare och Konstnärsnämndens internationella program för bild- och formkonst.

Ett svar till “Workshopfestivalen Göra! – rapport, upplevelser och bilder”

  1. Mycket intressant. Tack för en bra recension.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.