KRO:s riksordförande Katarina Jönsson Norling och KLYS ordförande Marika B Lagercrantz inleder seminariet "Hur kan utrikesfödda kulturskapares yrkesetablering underlättas?".

Klipp från seminariet om utrikesföddas kulturskapares yrkesetablering

För en tid sedan hölls seminariet ”Hur kan utrikesfödda kulturskapares yrkesetablering underlättas?”, som en del i projektet ”Konsten att delta: bild och form”, som Svenska Tecknare är en del av. Missade du seminariet kan du lyssna till det i efterhand. Se klipp från seminariet.

Om seminariet

Kultursektorn fortsätter att vara starkt segregerad trots flera insatser sedan mångkulturåret 2006. Flera rapporter genom åren vittnar om svårigheter för utlandsfödda att ta sig in i det svenska kulturlivet. Seminariet lyfte fram dessa frågor och tog upp hur vi kan samverka och gemensamt bryta dessa segregerande mönster.

Seminariet arrangerades av projektet ”Konsten att delta: bild och form”, Svenska Tecknare, Illustratörcentrum, Konstnärernas Riksorganisation, KLYS, Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm och Svenska Fotografers Förbund.

Läs mer om projektet ”Konsten att delta: bild och form”.

Se klipp från seminariet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.