Vistelsestipendier i Rom, Italien. Bild: Skandinaviska föreningen i Rom

Aktuella stipendier inom bild och form

Varje år finns ett antal stipendier inom bild och form att söka. Nedan nämner vi några aktuella stipendier där ansökningsdatumet ligger nära i tid.

Sveriges författarfond

Under våren 2018 är det som vanligt ansökningstid för särskild biblioteksersättning och arbetsstipendier ur Sveriges författarfond (gäller författare, översättare, illustratörer/tecknare och fotografer). Ansökningsperiod är den 1 februari – den 1 mars. Sveriges författarfond delar även ut särskilda bidrag för resor och internationella utbyten. Se mer information i inlägget ovan i detta nyhetsbrev och på Författarfondens hemsida.

Konstnärsnämndens stipendier

Bildkonstnärsfonden, som är en del av Konstnärsnämndens verksamhet, delar ut stöd och stipendier till utövare inom bild och form. Det finns olika typer av stipendier och bidrag att söka under året, se Konstnärsnämndens webbplats för aktuella stipendier.

Vistelsestipendium i Rom

Skandinaviska föreningen i Rom (Circolo Scandinavo) utlyser årligen vistelsestipendier till nordiska konstutövare. Det finns fem rum i det centralt belägna 1400-talshuset i Rom. Ansökningsperioden är den 1 februari – den 1 april 2017 för vistelse under oktober 2018 och september 2019. Vistelsetid är minst en månad. Information om Skandinaviska föreningen, konstnärshuset och ansökningsförfarandet finns på föreningens webbplats.

Stockholms Kulturstipendier

Stockholms kulturnämnd delar varje år ut 20 kulturstipendier inom bildkonst, teater, dans, film, foto, illustration, konsthantverk, musik och litteratur. Stipendiet är på 40 000 kronor och kan sökas av enskilda personer. Ansökningsomgången för 2018 pågår fram till den 5 februari. Läs mer och ansök.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.