Valberedningen 2018: Lennart Eng (foto: Johanna Wulff), Peter Ström (foto: Märta Thisner)

Valberedningen är igång – förtroendevalda sökes

Nu är det dags att nominera medlemmar till Svenska Tecknares olika förtroendevalda poster. Skicka dina förslag till valberedningen före den 9 mars.

Den 4 maj kl 13.00–16.00 är det dags för Svenska Tecknares årsmöte. I år kommer mötet att hållas på Nordiska museet på Djurgården i Stockholm.

Årsmötet är Svenska Tecknares högst beslutande organ och bestämmer bland annat vilka som får förtroendeuppdrag och därmed företräder medlemmarna under året. Under årsmötet antas också budgetramar som fastställer riktningen för Svenska Tecknare under det närmaste året.

Nominera till förtroendeposter

Som medlem i Svenska Tecknare har du möjlighet att skicka in förslag till valberedningen på personer du vill nominera till olika poster inom föreningen. Det kan handla både om val till olika styrelseposter men också till referensgrupper, revisorer med mera. Föreslå dig själv eller en medlem du tycker passar. Du har möjlighet att nominera ända fram till årsmötet, men tänk på att skicka in nomineringen före den 9 mars till valberedningen så att den du nominerar ska kunna få en genomarbetad behandling.

Valberedningen, som i år består av Lennart Eng och Peter Ström, behandlar alla nomineringar och tar sedan fram förslag på person/-er till respektive grupp. Dessa förslag skickas ut till medlemmarna före årsmötet. På årsmötet presenterar valberedningen sina förslag innan ordet lämnas fritt. Det går bra att rösta på andra förslag under årsmötet än de som valberedningen lägger fram. Dessa ska i så fall presenteras muntligen på årsmötet av den medlem som föreslår nomineringen.

Alla uppdrag arvoderas och är olika vad gäller innehåll och omfattning, diskutera gärna med Lennart Eng eller Peter Ström om du undrar något, lennart@svenskatecknare.se. Du kan alltid höra av dig till förbundsdirektör Sofia Jerneck om du har frågor och funderingar, sofia@svenskatecknare.se.

Till följande grupper kan du föreslå nomineringar:

– Styrelsen för Svenska Tecknare
– Styrelsen för Konflikt- och rättshjälpsfonden
– Styrelsen för Kopieringsfonden
– Referensgruppen i Författarfonden
– Referensgruppen för Kavalla-stipendiet
– Medlemsrevision
– Valberedning

Maila dina förlag till Lennart Eng, lennart@svenskatecknare.se, senast den 9 mars.

Vi ser fram emot dina förslag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.