Illustration: Agnes Florin

Svenska Tecknare söker kommunikatör

Svenska Tecknare är en intresseorganisation som samlar professionella illustratörer, grafiska formgivare, serietecknare och animatörer. Vårt syfte är sedan 1955 att stärka medlemmarnas juridiska och ekonomiska intressen. Vi verkar för att förbättra villkoren på den snabbföränderliga och alltmer digitala marknaden för bild och form, och en välfungerande upphovsrätt är i fokus för vår verksamhet.

Nu söker Svenska Tecknare en kommunikatör som kan agera i ett medielandskap i förändring och planera strategiskt för framtiden. Kommunikation har en nyckelroll i relation till våra medlemmar och i växande utsträckning till aktörer på marknaden, politiken samt kulturlivet. Som person ser vi gärna att du är intresserad av bild och kreativt skapande, med en förståelse för upphovsrätt.

Svenska Tecknare driver en omfattande verksamhet. Du ansvarar för att tänka proaktivt och kommunicera om allt som sker inom föreningen till olika målgrupper. I uppdraget ingår att koppla aktuella samhällshändelser och politiska frågor till bildskapande på ett sätt som skapar förtroende och relevans. Du ansvarar för att ta fram och utveckla strategier för hur vi ska kommunicera för att uppnå resultat på både kort och lång sikt.

Vi tror att:

  • Du har minst fem års erfarenhet som kommunikatör
  • Du är en snabb och skicklig skribent med pressvana
  • Du tycker om att växla mellan olika uppgifter
  • Du förstår och behärskar att anpassa innehåll efter olika digitala kanaler
  • Du har erfarenhet av bildbehandling och trycksaksproduktion

Svenska Tecknares kansli är ett kompetent team på sju personer där dina insatser kommer att få stor betydelse. Vi sitter i trevliga lokaler på Hornsgatan 103 i Stockholm. Tjänsten är på heltid.

Din ansökan
Välkommen med personligt brev och CV senast den 15 maj 2018 till förbundsdirektör Sofia Jerneck på sofia@svenskatecknare.se. Skriv ”Ansökan kommunikatör” i ämnesraden. Vid frågor om tjänsten, kontakta gärna kommunikatör Catherine Jarl på catherine@svenskatecknare.se. Vi intervjuar löpande.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.