Bild: Klara Wiksten

Juristerna bjuder in till utbildning och juridisk drop-in

På fredagar kl 13–15 kommer juristerna hålla öppet på kansliet för juridisk drop-in med start den 18 maj (med undantag för den 8 juni). Under 2018 kommer även ett antal utbildningstillfällen anordnas om upphovsrätt och avtal. Det första ges den 14 juni kl 10–12.

Juridisk drop-in

En viktig och uppskattad del av Svenska Tecknares verksamhet är den juridiska rådgivningen. Som verksam inom något av föreningens fyra fält – illustration, grafisk formgivning, animation och serieskapande och som medlem i Svenska Tecknare – har du möjlighet att ringa eller mejla till kansliet och få kostnadsfri hjälp med frågor om upphovsrätt och intrång, granskning av avtal och mycket annat.

Nu breddar föreningen sin rådgivning ytterligare och bjuder in till drop-in! Tanken är att en som medlem i Svenska Tecknare även ska kunna komma förbi Svenska Tecknares lokaler på Hornsgatan 103 i Stockholm och över en kopp kaffe eller te få tala med föreningens jurister, Sandra Åkesson och David Melander, om såväl juridik i allmänhet som mer specifika frågeställningar.

Varmt välkomna på juridisk drop-in på fredagar kl. 13–15 med start den 18:e maj och fram till midsommar.
OBS! gäller ej den 8 juni då juristerna är på annat håll.

Utbildningstillfällen – upphovsrätt och avtal

Under 2018 bjuder juristerna in till ett antal föreläsningstillfällen om upphovsrätt och avtal. Föreläsningarna kommer hållas i Svenska Tecknares lokaler på Hornsgatan 103 och riktar sig till den som är verksam inom något av föreningens fyra områden: illustration, grafisk formgivning, animation och serieskapande.

Utbildningstillfällena är tänkta att kretsa kring sådana praktiska frågor som man kan ställas inför i sin yrkesverksamhet. Bland annat kommer upphovsrättens närmare innebörd och räckvidd, intrångssituationer samt viktiga punkter att ha med respektive akta sig för i avtal att beröras. Det kommer även finnas möjlighet att ställa sina egna frågor till någon av juristerna.

Det första tillfället äger rum den 14 juni kl 10–12 hos Svenska Tecknare, Hornsgatan 103 i Stockholm, plan 10. Maila till juristen@svenskatecknare.se för att anmäla dig. Fler utbildningstillfällen kommer sedan anordnas med på i förväg annonserade datum.

Hitta hit

Svenska Tecknares kansli ligger på Hornsgatan 103 i Stockholm. Till kansliet tar man sig enklast genom att åka tunnelbanans röda linje till Hornstull eller Zinkensdamm, eller med buss 4 till stationen Varvsgatan. Ring på porttelefonen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.