”Badplats” av Sebastiaan Van Doninck

SmåBUS barnboksfestival

Barn- och ungdomslitteratur Småland (SmåBUS) anordnar en litteraturfestival den 19–21 september för illustratörer, författare, bokförlag med flera. Både svenska och internationella gäster på programmet.

Under temat Berättarkraft och läsglädje vill SmåBUS främja utbyte av inspiration och kunskap om litteratur för barn och ungdomar. Programmet består av föreläsningar, workshops, skolbesök, utställning med mera, och är en mötesplats för illustratörer, författare, bokförlag, bibliotekarier, pedagoger med flera. Festivalen hålls i Småland.

Program och inbjudna gäster i urval

Inbjudna gäster är bl.a. Jenny Valentine (Guardian Children’s Fiction priset 2007), Gerda Dendooven (Woutertje Pieterse priset 2017), Katarina von Bredow (Astrid Lindgren priset 2013).

Programpunkter såsom Diversitet i bilderböcker med Mylo Freeman och Lättläst som konstform med Åsa Storck anordnas, liksom workshops för illustratörer som vill lära sig skriva och författare som vill lära sig illustrera. Illustratörer kan dessutom medverka i en internationell utställning på Astrid Lindgrens Näs.

Mer information och anmälan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.