Bild: Stina Wirsén

Visning av Stina Wirséns utställning på Teckningsmuseet

Stina Wirsén (f. 1968) är en av Sveriges mest välkända och älskade illustratörer och barnboksförfattare. Hennes karaktäristiska bilder publiceras i såväl böcker som i dagstidningar, modemagasin och på frimärken. Stinas böcker är översatta till femton språk och hon har tilldelats flertalet priser genom åren, exempelvis Elsa Beskow-plaketten, Stockholms stads kulturpris och Expressens Heffaklump. 

Som illustrationsansvarig på Dagens Nyheter, kom hon att få stor betydelse för utvecklingen av svensk tidningsillustration. Utställningen bjuder på utvalda nedslag i hennes mångfacetterade karriär.

I visningen ingår också ”Tidningstecknare från samlingen” med utvalda verk av bland annat Sven Rydén, Georg Lagerstedt, Lena Elmlund, Poul Ströyer och Janusz ”MAYK” Majewski. 

Läs mer om utställningarna på http://teckningsmuseet.se/sv/utstallningar/

Visning: Lördagen den 8:e september kl. 14:00
Efter visningen bjuder Svenska Tecknare på fika.
Ta sig dit: Du hittar Teckningsmuseet på Hästtorget i Laholm. Värt att notera är att du som åker tåg behöver ta buss från Laholm tågstation till Laholm busstation för att komma in till centrum.
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/336285707111655/

Anmäl dig till: vast@svenskatecknare.se senast fredagen den 7:e september. Begränsat antal platser (medlemmar i Illustratörcentrum / Svenska Tecknare prioriteras). 

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.