Foto: Jenny Gustafsson

Hanna Weiderud ny kommunikatör på Svenska Tecknare

I augusti började Hanna Weiderud som kommunikatör på Svenska Tecknare. Hanna kommer närmast från jobb på SVT.

Välkommen till kansliet Hanna!
– Tack! Det känns jättekul att vara här. Jag har sett fram emot höststarten hela sommaren.

Vad har du arbetat med innan?
– Jag är journalist i grunden och har arbetat framför allt på public service-företagen och för redaktioner som SVT Kulturnyheterna och SR Ekot. Närmast kommer jag från SVT Barnkanalen.

Hur kom det sig att du sökte dig till Svenska Tecknare?
– Det var en kombination av flera saker. Jag brinner för frågor som ligger i gränslandet mellan kultur och samhälle. För mig är det viktigt att jobba med något som jag känner kan bidra till positiv samhällsutveckling och där tycker jag att Svenska Tecknare gör ett viktigt arbete. Sedan är det mitt intresse för bild såklart och lusten av få jobba mer långsiktigt efter år i ett snabbt nyhetsflöde.

Vad ser du fram emot att få arbeta med på Svenska Tecknare?
– Jag ser fram emot att lära känna och företräda de kreatörer som utgör Svenska Tecknare. Närmast ser jag fram emot på Bokmässan och att sätta mig in i de frågor som rör organisationen såsom avtals- och upphovsrätt och socialförsäkringssystemet.

Vad hoppas du kunna bidra med i din nya tjänst?
– Jag efterträder någon som har gjort ett väldigt gediget arbete så det blir delvis att kliva in i hennes skor, men såklart att utveckla tjänsten utifrån mina egna erfarenheter. Min långsiktiga ambition är att göra Svenska Tecknare mer synligt. Det görs mycket bra saker på Svenska Tecknare och de frågor som vi arbetar med tycker jag förtjänar ett större utrymme i det offentliga samtalet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.