Bild: Klara Wiksten

Juridisk drop-in och utbildning i avtal och upphovsrätt

Nu har juridisk drop-in öppnat igen på kansliet. Som medlem i Svenska Tecknare kan du komma förbi på måndagar kl 8.30–10.30 och ställa dina frågor om upphovsrätt och avtal direkt till vår jurist Sandra Åkesson. Fredagen den 5 oktober ges även utbildningen Paragrafer, pengar och plagiat som ett led i att stärka medlemmarna i sin yrkeverksamhet. Välkomna!

Juridisk drop-in

En viktig och uppskattad del av Svenska Tecknares verksamhet är den juridiska rådgivningen. Som verksam inom något av föreningens fyra fält – illustration, grafisk formgivning, animation och serieskapande och som medlem i Svenska Tecknare – har du möjlighet att ringa eller mejla till kansliet och få kostnadsfri hjälp med frågor om upphovsrätt och intrång, granskning av avtal och mycket annat.

I våras breddade föreningen sin rådgivning ytterligare och bjuder in till drop-in! Nu kan du som medlem i Svenska Tecknare även komma förbi Svenska Tecknares lokaler på Hornsgatan 103 i Stockholm och över en kopp kaffe eller te få tala med föreningens jurist, Sandra Åkesson om såväl juridik i allmänhet som mer specifika frågeställningar.

Varmt välkomna på juridisk drop-in på måndagar kl 8.30–10.30 med start den 17 september.

Utbildning – Paragrafer, pengar och plagiat

Svenska Tecknares jurist Sandra Åkesson bjuder in till utbildning om upphovsrätt och avtal i Stockholm den 5 oktober. Utbildningstillfällena är tänkta att kretsa kring sådana praktiska frågor som man kan ställas inför i sin yrkesverksamhet. Bland annat kommer upphovsrättens närmare innebörd och räckvidd, intrångssituationer samt viktiga punkter att ha med respektive akta sig för i avtal att beröras. Det kommer även finnas möjlighet att ställa sina egna frågor till Svenska Tecknares jurist.

För anmälan maila: juristen@svenskatecknare.se, senast 1 oktober.
Datum och tid: Fredag den 5 oktober kl. 9:15 – 11:30. Frukost serveras från kl. 8:45.
Plats: i Svenska Tecknares lokaler i Stockholm, Hornsgatan 103. Plan 10.

Hitta hit

Svenska Tecknares kansli ligger på Hornsgatan 103 i Stockholm. Till kansliet tar man sig enklast genom att åka tunnelbanans röda linje till Hornstull eller Zinkensdamm, eller med buss 4 till stationen Varvsgatan. Ring på porttelefonen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.