Bild: Arina Stoenescu och Lars Fuhre

Prata! Om grafisk form

Dags för höstens första Prata! Välkomna till Stockholms stadsbibliotek för en diskussionskväll om status och grafisk form, som också är en del av arbetet med Svenska Tecknares nya sektion för grafisk form.

Fokus för panelsamtalet kommer att vara hur Svenska Tecknare ska arbeta konkret för att grafisk form ska både uppnå högre status. Frågor som: Hur hävdar man upphovsrätt för grafisk form? Vilka kan få royaltybaserad ersättning för grafisk form?, kommer att beröras.

Tid: Onsdagen den 28 november kl 18:00–19:30
Plats: Rotundan på Stadsbiblioteket i Stockholm, Odenplan

Medverkande:

Info om paneldeltagare kommer inom kort.

Moderator: Arina Stoenescu, ledamot Svenska Tecknares styrelse och formgivare och förläggare Pionier press.

Grafisk form: Arina Stoenescu och Lars Fuhre

Grafisk form gruppen inom Svenska Tecknare: Under hösten 2018 har organisationen startat en ny sektion – Grafisk form gruppen (GFG) – som ska fungera som en remissinstans och driva frågor rörande grafisk form. Arbetet med gruppen har initierats av Arina Stoenescu och Lars Fuhre, grafiska formgivare och ledamöter i Svenska Tecknares styrelse. En del i det arbetet är detta panelsamtal Prata! om grafisk form. Har du erfarenheter och tankar om grafisk form, verkshöjd och upphovsrätt eller andra aktuella ämnen som rör grafisk formgivning hör gärna av dig till arina.stoenescu@pionierpress.se eller lars@fuhre.com, ledamöter i Svenska Tecknares styrelse eller till den nybildade sektionen, gfg@svenskatecknare.se.

Prata! är en samtalsserie som genom inbjudna gäster fördjupar frågeställningar och aktuella ämnen kring vårt yrkesutövande och bransch. Samtalen är öppna och gratis för alla och äger rum på regelbunden basis runtom i Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.