Foto: Jacob Nordström

Ny vice ordförande i Svenska Tecknare

Lars Fuhre, grafisk formgivare och styrelseledamot i Svenska Tecknare tar sig an en ny roll och blir vice ordförande för föreningen. Här svarar han på några frågor om vad den nya rollen innebär. 

Vad kommer du att göra som vice ordförande för Svenska Tecknare?

– Jag kommer att finnas till hands som stöd för ordföranden och styrelsen för att förvalta och utveckla föreningens frågor, förbättra villkoren för våra medlemmar och synliggöra de områden som Svenska Tecknare verkar inom.

Vilka frågor tycker du är viktigast att jobba med inom Svenska Tecknare?

– Med min bakgrund är jag särskilt engagerad i frågor som rör området grafisk form. Svenska Tecknare har fler medlemmar som är grafiska formgivare än man skulle kunna tro och det tycker jag vi kan utveckla och jobba ännu mer med. Jag har även ett engagemang för internationella samarbeten och har själv engagerat mig i EIF (Europeaan Illustrators Forum) och NVK (Norcisk Visuell Kommunikation). Jag försöker också alltid påminna mig själv om medlemsnyttan i det vi gör inom organisationen och låta det styra vilka frågor vi prioriterar.

För de som inte känner till dig så väl, vem är du och vad har du jobbat med?

– Jag är art director/grafisk formgivare. Jag gick ut Beckmans 1992 och arbetande sedan som lärare/lektor där i många år. Som en av mina främsta meriter räknar jag rollen som creative director för Orrefors marknadskommunikation mellan 1996 och 2004. Sedan 2000 har jag frilansat och det senaste decenniet har handlat mest om bokformgivning. Mest aktuell är jag med katalogen och allt grafiskt material till Lars Lerins utställning på Liljevalchs konsthall i Stockholm.

Vad är på gång framöver inom Svenska Tecknare? 

– Jag och styrelseledamoten Arina Stoenescu bildar under hösten en ny arbetsgrupp inom föreningen. Den kommer att heta Grafisk form-gruppen (GFG) och där är alla medlemmar välkomna att engagera sig! Vi hoppas få till ett lika inspirerande arbete som BUG (Bildberättande för barn & ung inom Svenska Tecknare) har. Vidare håller vi på och utvecklar designeventet Kolla! i en ny riktning som jag hoppas att vi kan presentera så snart som möjligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.