Lyssna på poddar från Bokmässan 2018

Runt tjugo välbesökta och inspirerande samtal blev det totalt i Svenska Tecknares monter på Bokmässan 2018 i Göteborg. Nu kan du lyssna på några av samtalen i poddform.

Livet som frilans och konstnärsutredningen

I samtalet ”Frilansandets vågskålar” diskuteras arbetsvillkoren för frilansande kreatörer utifrån den nya konstnärspolitiska utredningen (SOU 2018:23) ”Konstnär – oavsett villkor?” som kom under våren 2018.

I samtalet pratar kreatörerna Cecilia Torudd och Max Gustafson om hur de ser på frilansandets vågskålar och deras liv som ofrivilliga företagare med Svenska Tecknares styrelseledamot Felicia Fortes. Därefter intervjuas Anna Söderbäck, generaldirektör Konstnärsnämnden av Svenska Tecknares förbundsdirektör Sofia Jerneck kring de förslag som framkommit i den nya konstnärspolitiska utredningen.

Vikten av kvalificerad läsning

Kritikutrymmet minskar på kultursidorna i takt med medielandskapets förändring. Allt fler bilderböcker ges ut men allt färre recenseras. Vad får den utvecklingen för konsekvenser för kvaliteten i branschen? Lyssna till en diskussion om vikten av kvalificerad kritik i Kritik – varför det? med Lotta Olsson, redaktör DN, bilderbokskritikern Ulla Rhedin och Erik Titusson, förläggare Lilla Piratförlaget under ledning av Maina Arvas, chefredaktör Tecknaren.

I nöd och lust

I en diskussion om samspelet mellan bild och text möts illustratören Lisen Adbåge och författaren Grethe Rottböll, ordförande Författarförbundet, för att resonera kring sitt mångåriga samarbete, gestaltningen av en historia och relationen till förlagen. Samtalsledare för diskussionen ”I nöd och lust” är Jonas Heintz, museichef Teckningsmuseet i Laholm.

Om marknadsvillkoren inom bild- och formbranschen

Våren 2018 genomförde Svenska Tecknare en undersökning om avtalsvillkor och arvoden för Sveriges professionella bildskapare. Resultatet av marknadsundersökningen presenterades på Bokmässan av förbundsdirektör Sofia Jerneck.

Resultatet av marknadsundersökningen 2018, tidigare kallat arvodesundersökningen, kommer inom kort att presenteras i text på Svenska Tecknares webb.

Lyssna på våra poddar här.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.