Foto: Ylva Smedberg

Samtal: Vad händer med mina krukväxter när jag dör?

Under hösten öppnade Linda Spåman pop-up-växtbutiken De dödas blommor. En plats där krukväxterna från de döda och deras dödsbo fick ett nytt hem.

Vad händer med det som vårdats och vattnats, vad händer med våra ägodelar när vi dör? Planen var att utforska hållbarhet, konsumtion och etiska frågor vid livets ände och skapa en mötesplats för samtal om det vi inte helt förstår – Döden. Men projektet utvecklades till mycket mer, tillsammans med inbjudna konstnärer och olika performanceverk uppstod samtalet och berättelsen. En meditationsgrupp startades. En teatergrupp väcktes. Och hur ser framtidens bårtäcke ut? Blomsterbutiken är ett allkonstverk med fokus på livets sista resa.

Möt Linda Spåman, i ett samtal kring kreativa dominobrickor som leder vidare till nya projekt, modet att bjuda in och styrkan i att mötas.

Var och när?
28 februari 2019, kl 19 – 21.

Skissernas Museum, Lund

Studerande och unga under 25 år fri entré. I övrigt ordinarie entré till museet. Se pris och rabatter på www.skissernasmuseum.se

Linda Spåman
Illustratör, perfomancekonstnär, scenograf och Äkta Spåman baserad i Göteborg. Bland utgivna titlar finner vi bl.a. Misslyckat självmord i Mölndals bro och Äkta Spåman och Från barn till död.

Samtalet leds av Helena Bergendahl, illustratör och verksam inom Svenska Tecknare Väst.

Vad händer med mina krukväxter när jag dör? sker i ett samarbete mellan Skissernas Museum och Svenska Tecknare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.