Illustration: Magnus Bard

Då väljs nya medlemmar in i Svenska Tecknare under 2019

Vill du bli en av Svenska Tecknares nya medlemmar eller tipsa någon du tycker borde bli medlem att ansöka? Nu är datum för när nya medlemmar väljs in i Svenska Tecknare under 2019 spikade: 24/4, 17/6, 2/9, 5/11 och den 16/12.

Svenska Tecknares medlemmar är yrkesverksamma eller studerande illustratörer, grafiska formgivare, animatörer och serietecknare. Vill du bli en av dem? Skicka in din medlemsansökan till föreningen.

Den 24 april, 17 juni, 2 september, 5 november och 16 december samlas invalsnämnden för gå igenom inkomna ansökningar.

Invalsnämnden består av Marcus-Gunnar Pettersson, illustratör, Daniel Bjugård, grafisk formgivare och Lena Trapp, illustratör och 3D-animatör

Varmt välkommen som medlem i Svenska Tecknare! Ju fler vi är, desto starkare blir Svenska Tecknare.

Bli medlem.

Som medlem i Svenska Tecknare har du tillgång till en rad förmåner såsom; kompetensutveckling, inspiration och nätverkande, hjälp med förhandlingar, avtal och arvoden, rabatter i utvalda butiker och Tidningen Tecknaren samt förmånliga samarbeten såsom prisvärda försäkringar, fri konsultation med advokat m.m.

Nedan hittar du samtliga medlemsförmåner listade.

Årets medlemskort.

Medlemsförmåner 

Arvodes- och juridisk rådgivning
Hur bör jag tänka när jag gör en offert? Hur ser ett bra kontrakt ut? Vilka rättigheter har jag? Våra två jurister hjälper dig att reda ut begreppen, granska avtal och offerter med mera. Förutom att få juridisk rådgivning via våra jurister  kan du skicka in dina frågor angående arvode och prissättning till vår arvodesgrupp bestående av fem professionella utövare inom vårt område som sträcker sig över grafisk design, illustration, och serier mm. Läs mer om rådgivningen här.

Mallar och lathundar
På webben under medlemssidorna kan du som medlem ladda ner avtalsmallar, offertmallar med mera, samt ta del av tips och riktlinjer för vad du ska tänka på när du ska ingå ett avtal eller ta betalt för ett uppdrag.

Medlemsinformation
Som medlem får du ett månatligt nyhetsbrev med den senaste informationen från Svenska Tecknare. Vi skickar dessutom ut information om annat som är aktuellt för er medlemmar såsom varningar, stipendier, workshops med mera.

Tidningen Tecknaren
Sex gånger per år skickas vår medlemstidning Tecknaren ut till alla medlemmar. Den bevakar illustration, grafisk form, animation och serieteckning genom reportage, porträtt, essäer och analyser. Tidningen görs av en självständig redaktion på uppdrag av Svenska Tecknare. I samband med att ett nytt nummer kommer ut, arrangeras releaser på olika platser i landet.

Utbildning, medlemsträffar och workshops
Under året anordnar vi workshops, utbildningar, medlemsmöten och seminarier för att utbilda, informera och inspirera kring olika ämnen. Dessa arrangemang är även bra tillfällen att träffa kollegor och bredda sitt nätverk.

Vistelsestipendium i Kavalla och i Paris
Alla medlemmar i Svenska Tecknare kan årligen sök stipendium för skapelsevistelse utanför Paris Frankrike och i Kavalla i Grekland.

Rabatterat medlemskap i Illustratörcentrum
Som medlem i Svenska Tecknare får du rabatt på medlemskap i Illustratörcentrum, du betalar endast halva avgiften.

Prisvärda försäkringar för medlemmar
Gefvert erbjuder skräddarsydda prisvärda försäkringar för just våra medlemmar, framtagna utifrån de unika behov som råder i vår bransch.

Förmånligt trygghetspaket via PP Pension
Svenska Tecknare har ett samarbete med PP Pension för att göra det lättare för dig som är medlem att få hjälp med allt som rör pensioner, sparande och försäkringar. Medlemmar i Svenska Tecknare erbjuds ett förmånligt trygghetspaket som är anpassat till er som är frilans inom bild- och formbranschen, en gruppförsäkring som du annars bara som anställd har via ett fackförbund.

Mer information om Gefvert och PP Pension finner du på medlemssidorna på webben.

Fri konsultation med advokat
Föreningen har tecknat ett samarbetsavtal med advokatbyrån DLA Nordic. Avtalet innebär att föreningens medlemmar får en första fri konsultation med en advokat samt starkt reducerade priser om det verkar som om ärendet kan och bör drivas vidare. Tänk på att ta kontakt med kansliet om du behöver hjälp, inte DLA direkt.

Inkassotjänst hos Intrum Justitia Sverige AB
Svenska Tecknare och Svenska Fotografers Förbund har tillsammans med Intrum Justitia Sverige AB tagit fram ett ramavtal för inkassotjänster för alla medlemmar, med mycket förmånliga villkor. I och med detta upphör det tidigare samarbetet med Pay Solutions AB. Ramavtalet omfattar inkassoärenden i såväl Sverige som utomlands och innebär bland annat slopade fasta avgifter, rabatterade priser och enkel registrering av ärenden.

Våra avtal med uppdragsgivare
Svenska Tecknare har förhandlat fram en rad avtal och rekommendationer med olika motparter/uppdragsgivare, för att du som medlem ska garanteras justa villkor och ersättningsnivåer om du skulle ingå samarbete med någon av dem. Överenskommelser har ingåtts med AppelbergArlaLiberPosten och Sveriges Förläggarförening.

Mer information om medlemsförmåner hittar du på medlemssidorna på webben här.

Gratis entré till museer/konsthallar i Sverige
Vid uppvisande av medlemskort får du gratis inträde på bland annat Moderna MuseetUppsala konstmuseumRöhsska museetBror Hjorts Hus och Havremagasinet.

Rabatter på konstnärs- och förbrukningsmaterial.
Vid uppvisande av medlemskort får du rabatt på MattonKreatimaJordi KonstnärshandelInspiraKonstnärernas CentralköpPappersbutiken, Målar-Lisa & Masters Artistmaterial.

Nyhet! Rabatt på träningskort hos Actic
Alla medlemmar i Svenska Tecknare har 10 % rabatt på ordinarie pris hos friskvårdskedjan Actic vid uppvisande av medlemskort. Actic har drygt 100 träningsanläggningar runtom i landet och erbjuder både styrketräning, konditionsklasser och tillgång till bad och motionssim. Besök www.actic.se för mer information.

Se alla rabatter och erbjudanden under medlemssidorna här.

Till medlemsansökan.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.