Aktion för biblioteken

Sveriges Författarförbund har tagit initiativ till aktion för biblioteken i Stockholm. Något som Svenska Tecknare står bakom.

Gör något du med!

Svenska Tecknare vill uppmuntra till att skriva på namninsamlingen och vara en del av aktionen på det sätt som passar dig. Här nedan följer en bakgrund till aktionen sammanfattad i en text av Sveriges Författarförbunds ordförande Grethe Rottböll.

Författarförbundets brev

”I dagarna har man på nationell nivå presenterat en biblioteksstrategi som tydligt visar hur beroende demokratin är av biblioteken. Dessutom visar all forskning om barns läsning hur avgörande den är för hela den lilla människans vuxna framtid.

Det känns därför närmast overkligt att politiker som säger sig främja läsning, kultur, demokrati och alla människors lika värde samtidigt drar in på de grundläggande förutsättningarna för Stockholms bibliotek och kulturskola.

Vi författare och översättare skiljer inte på våra insikter och vårt handlande. Vi vet att färre bibliotekarier, slopade bok-kollon och indragna författarbesök får stora effekter för samhället.

Sveriges Författarförbund uppmanar därför alla medlemmar i Stockholmsområdet att omgående bege sig till sitt eget bibliotek. Ställ frågor, ta reda på vilka nedskärningar just ditt bibliotek drabbats av. Rapportera till oss, var personlig, var konkret och mejla dina rader till förbundet med ditt namn. Vi tar med oss alla vittnesmål när vi inom kort uppvaktar stadshuset. Skicka din rapport på adressen info@forfattarforbundet.se

Låt oss sprida detta som en löpeld.  Nu räcker det!

Har du fler idéer om hur vi ska driva den här frågan i offentligheten  – ta kontakt med förbundet. Skriv även på vårt upprop för att rädda biblioteken. Du måste gå in på din mejl och bekräfta underskriften för att den ska registreras.

– Grethe Rottböll, ordförande”

 

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.