Ny flexibel högskoleutbildning för kulturskolans pedagoger

Hösten 2019 startar en helt ny utbildning på högskolenivå för personer med konstnärlig kompetens som vill fylla på med pedagogiska kunskaper för att arbeta i musik- och kulturskolan.

För att underlätta för yrkesverksamma är utbildningen utformad som ett kurspaket med möjlighet att plocka delar och att läsa i etapper, både på deltid och på distans.

Utbildningen ger bland annat verktyg för undervisning i grupp, med utveckling och progression för deltagare i olika åldrar och med olika behov. I höst startar inriktningar för bland annat musik, teater, bild, foto, media, slöjd och dans. Det finns även andra utbildningsvägar och längre program för den som är intresserad.

Läs mer om de nya utbildningarna på: https://www.studera.nu/kulturskola

Vill du veta mer? Kom till Kulturskolan Vällingby den 4 april!
Stockholms universitet, Stockholms musikpedagogiska institut, Stockholms konstnärliga högskola och Kulturskolan Stockholm arrangerar i samarbete med Kulturrådet en utbudsdag för konstnärer som är intresserade av att undervisa inom kulturskolan.

Plats: Kulturskolan Stockholm i Vällingby
Tid: 4 april kl 10.00–13.30
 
Läs mer om utbudsdagen och anmäl dig här: https://www.lyyti.in/kulturskoleklivet

Kulturskoleklivet
De nya utbildningarna ingår i Kulturskoleklivet, en satsning som initierades av förra regeringen för att underlätta rekryteringen av utbildad personal till landets kulturskolor. Det handlar om fler pedagoger för etablerade och nya konstformer, exempelvis streetdance och musikproduktion. Inför kursstart samarbetar UHR och Kulturrådet för att sprida information om de nya utbildningsmöjligheterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.