Verket "Komma överens" och Linnea Norén som står bakom verket är med i samtal i Umeå den 22 maj.

Release för Tecknaren i tre städer

Tecknaren nummer 2 firar vi med tre releaser, i Umeå, Stockholm och Göteborg.

Den här gången innehåller Tecknaren bland annat ett reportage om klimattänkande inom bild och form, ett porträtt på konstnären och illustratören Owe Gustafson, en essä om ”dåliga bilder” och en analys av ny omslagsformgivning till en romantisk klassiker.

Det blir alltså tre olika releaser:

I Umeå onsdagen den 22 maj blir det release med konstnärssamtal, från klockan 18.00 på Bokcafé Pilgatan, Pilgatan 14. Det är dubbelrelease tillsammans med Illustratörcentrums katalog Swedish Illustrators & Graphic Designers 2019, och under kvällen hör vi ett samtal med konstnären Linnea Norén, baserad i Umeå, som arbetar med textil, färg och skulpturala element.

I Stockholm torsdagen den 23 maj blir det release på restaurang Magnolia, Blecktornsgränd 9 kl. 18.00-20-00. Det sker i kombination med Svenska Tecknares sommarmingel inklusive utdelning av årets Knut V Pettersson-stipendium, och under kvällen hör vi ett samtal med pristagaren.

I Göteborg fredagen den 24 maj blir det release och samtal i arrangemang av Svenska Tecknare Väst/ Illustratörcentrums Väst, från klockan 17.00 till 20.00 på Folk, Folkteaterns foajébar, Olof Palmes plats 3.
Där bjuds på en föreläsning om grafiska manualer i stadsmiljöer, där grafiska formgivaren Maryam Fanni, doktorand i design på HDK i Göteborg, visar exempel och problematiserar dessa så kallade skyltprogram.
Klockan 21.00 har Folk/Folkteatern en konsert med Josephine Foster och Victor Hererro, som releasegäster är välkomna att stanna kvar på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.