AW med release och föreläsning i Göteborg

Välkommen på Göteborgsrelease för Tecknaren nummer 2, en after work med grafisk form-föreläsning i arrangemang av Svenska Tecknare/Illustratörcentrum Väst.

Fredagen den 24 maj ses vi från klockan 17.00 på Folk, vin och foajébar på Folkteatern, Olof Palmes plats 3. Tidningen finns att få på plats och under kvällen får vi en föreläsning av den grafiska formgivaren Maryam Fanni.

Maryam Fanni arbetar med trycksaksformgivning, konst- och designkritik och egna undersökande konstnärliga arbeten, och är doktorand i design på HDK Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg med ett avhandlingsprojekt om omdaningar av 1950-talscentrum. Föreläsningen handlar om grafiska manualer för visuella uttryck i stadsmiljöer, så kallade skyltprogram. Fanni visar exempel och hur de kan problematiseras.

Klockan 21.00 har Folk/Folkteatern en konsert med Josephine Foster och Victor Hererro, som releasegäster är välkomna att stanna kvar på.

Tecknaren 2 2019 innehåller ett reportage om klimattänkande inom bild och form, ett porträtt på konstnären och illustratören Owe Gustafson, en essä om ”dåliga bilder” på internet och en analys av ny omslagsformgivning till en romantisk klassiker.

*******

Tecknaren nummer 2 firar vi med tre releaser, förutom i Göteborg även i Umeå 22 maj och Stockholm 23 maj 

I Umeå onsdagen den 22 maj blir det release med konstnärssamtal, från klockan 18.00 på Bokcafé Pilgatan, Pilgatan 14. Det är dubbelrelease tillsammans med Illustratörcentrums katalog Swedish Illustrators & Graphic Designers 2019, och under kvällen hör vi ett samtal med konstnären Linnea Norén, baserad i Umeå, som arbetar med textil, färg och skulpturala element. Läs mer

I Stockholm torsdagen den 23 maj blir det release på restaurang Magnolia, Blecktornsgränd 9 kl. 18.00-20-00. Det sker i kombination med Svenska Tecknares sommarmingel inklusive utdelning av årets Knut V Pettersson-stipendium, och under kvällen hör vi ett samtal med pristagaren. Läs mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.