Linnea Norén, och verket Uppgörelse av Linnea Norén, foto: Niklas Nyman.

Dubbelrelease och föreläsning i Umeå

Välkommen på dubbelrelease i Umeå för Swedish Illustrators & Graphic Designers 2019 och Tecknaren nummer 2 2019, samt en föreläsning av konstnären Linnea Norén.

Onsdagen den 22 maj ses vi från klockan 18.00 på Bokcafé Pilgatan, Pilgatan 14. Tecknaren och katalogen finns att få på plats och under kvällen får vi en föreläsning av konstnären Linnea Norén, baserad i Umeå, som arbetar med textil, färg och skulpturala element.

Katalogen Swedish Illustrators & Graphic Designers 2019 presenterar Illustratörcentrums medlemmar, i årets utgåva medverkar 215 kreatörer inom illustration, grafisk formgivning, serieskapande och animation.

Nummer 2 2019 av Tecknaren innehåller bland annat ett reportage om klimattänkande inom bild och form, ett porträtt på konstnären och illustratören Owe Gustafson, en essä om ”dåliga bilder” på internet och en analys av ny omslagsformgivning till en romantisk klassiker.

**********

Tecknaren nummer 2 firar vi med tre releaser, förutom i Umeå även i Stockholm 23 maj och Göteborg 24 maj.

I Stockholm torsdagen den 23 maj blir det release på restaurang Magnolia, Blecktornsgränd 9 kl. 18.00-20-00. Det sker i kombination med Svenska Tecknares sommarmingel inklusive utdelning av årets Knut V Pettersson-stipendium, och under kvällen hör vi ett samtal med pristagaren. Läs mer.

I Göteborg fredagen den 24 maj blir det release och samtal i arrangemang av Svenska Tecknare Väst/ Illustratörcentrums Väst, från klockan 17.00 till 20.00 på Folk, Folkteaterns foajébar, Olof Palmes plats 3.
Där bjuds på en föreläsning om grafiska manualer i stadsmiljöer, där grafiska formgivaren Maryam Fanni, doktorand i design på HDK i Göteborg, visar exempel och problematiserar dessa så kallade skyltprogram.
Klockan 21.00 har Folk/Folkteatern en konsert med Josephine Foster och Victor Hererro, som releasegäster är välkomna att stanna kvar på. Läs mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.