Foto: Jenny Gustafsson

För dig som missade årsmötet – en liten sammanfattning

Fredagen den 10 maj genomförde Svenska Tecknare sitt årsmöte för 2019. Under mötet valdes bland annat en ny ordförande och nya förtroendevalda. Innan mötet gav grafiska formgivarna Hanna Edghill, Lisa Olausson föreläsningar om sina skilda arbetsfält inom fältet grafisk form.

Årsmötet valde Josefine Engström som ny ordförande för Svenska Tecknare, valet är gjort för två år. Till styrelsen valdes ytterligare fyra ledamöter: Stina Löfgren (illustratör och designer), Jakob Wegelius (illustratör och författare), Marcus–Gunnar Pettersson (illustratör och bilderboksskapare) och Nille Svensson (grafisk designer och förläggare).

Under dagen klubbades även verksamhets- och strategiplan för Svenska Tecknare framåt. Den kommer i stora drag ha fokus på att ta fram umgängesregler för en hållbar marknad med projektet Code of Fair Practice och ett fortsatt arbete med att stärka villkoren för egenföretagare vad gäller pensioner och socialt trygghetssystem. Svenska Tecknare kommer under 2019 även genomföra Kolla! i en ny form, mer om det längre fram.

Bilder från årsmötesdagen finns här.

Övriga val till förtroendeposter

Till valberedningen:
Arina Stoenescu.

Till referensgrupp Författarfonden:
Lena SjöbergAnna-Clara Tidholm och Elin Lucassi.

Till Kopieringsfonden:
Henrik FranklinKajsa EldstenJonas AnderssonMalin RosenqvistMattias AdolfssonIngrid FlygareLinnéa KrylénJens Magnusson och Maria Nilsson Thore.

Till referensgrupp Kavalla:
Anneli Furmark

Här kan du ta del av årsmötesprotokollet från mötet och här finner du alla årsmöteshandlingarna om du vill ta del av dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.