Bild: Martin Frostner

Nu kan du ansöka om stipendium från Kopieringsfonden

Kopieringsfonden delar årligen ut 80 stipendier på 25 000 kr vardera till personer som arbetar inom bild och form, och har verk publicerade i Sverige. Alla illustratörer och grafiska formgivare kan söka stipendiet och man behöver inte vara medlem i Svenska Tecknare.

Ansökan
Ansökan om stipendium ur Kopieringsfonden sker digitalt, direkt på Svenska Tecknares hemsida. Man behöver inte skicka in varken en fysisk ansökan eller fysiska arbetsprover. För att göra en ansökan behöver du ett konto hos Svenska Tecknare, är du medlem loggar du in med ditt befintliga medlemskonto. Är du inte medlem, och inte redan har ett konto, skapar du ett konto genom att trycka här.

OBS! Har du fått ett stipendium från Kopieringsfonden under de två senaste åren kan du inte tilldelas stipendium i år. För att se de två senaste årens stipendiater gå vidare hit.

Ansökningsperiod och frågor 
För i år, 2019, är ansökningsperioden mellan den 7 oktober och 7 november.

Har du frågor om din ansökan besök gärna Kopieringsfondens hjälpsida eller skriv till kopieringsfonden@svenskatecknare.se  så hjälper vi dig. Du kan också ringa till Svenska Tecknare på nummer 08-556 029 10. Våra telefontider är: måndag och tisdag 13:00–16:00 samt torsdag och fredag 09.00–12.00.

Hur fördelas stipendierna?
En styrelse av förtroendevalda medlemmar i Svenska Tecknare, som väljs på årsmötet, utser stipendiaterna. Vid fördelning av stipendier är en viktig bedömningsgrund i vilken utsträckning de sökandes verk sannolikt har kopierats inom ramen för Svenska Tecknares avtalslicens. Styrelsen utgår från riktlinjer sammanställt av Svenska Tecknare som är baserat på statistikbaserade undersökningar – utförda av Bonus Copyright Access – för hur kopieringen ser ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.