Sugen på att resa? Ta chansen att söka Författarfondens bidrag för resor innan den 1 november

Du som är upphovsperson för bild i böcker som finns på bibliotek kan söka Författarfondens bidrag för resor och internationella utbyten!

Bidrag för resor och internationella utbyten
Författarfonden vill främja internationella utbyten och internationell spridning av svensk litteratur och dramatik av hög kvalitet, därför fördelar Sveriges författarfond särskilda bidrag för resor och internationella utbyten.

Det går att söka fem gånger om året: sista ansökningsdag 1 februari, 1 april, 1 juni, 1 september samt 1 november.

Sista dag för ansökning i år är 1 november.
Med internationellt utbyte avses aktiv medverkan i projekt eller evenemang såsom festivaler, kongresser, seminarier, workshops.
Bidrag kan också ges för konstnärliga samarbeten med andra parter som bidrar till ett utbyte mellan länder och/eller kulturer.
Vidare ges bidrag för resor i arbets- eller studiesyfte, om syftet är preciserat och resan förväntas ge internationella influenser av betydelse för den sökandes litterära yrkesverksamhet.

Bra att tänka på:
En omsorgsfull ansökan betyder en del – den behöver inte vara omfångsrik, men utförligt beskriva planer för resan/utbytet/samarbetet och hur det kan främja din konstnärliga utveckling. Resor för enbart representation eller i marknadsförande syfte prioriteras inte.

Läs mer här:

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.