Mats Källblad (Foto: Josefine Gustafsson) Tony Cronstam (Foto: Fedja Jakupovic Illustration: Tony Cronstam)

Säg hej till Svenska Tecknares nya representanter i Syd

Två nya representanter är numera på plats i ST Syd, men vilka är de och vad vill de göra i sitt engagemang för Svenska Tecknare?

Svenska Tecknares sektioner och regioner gör mycket. Allt ifrån att anordna kurser, föreläsningar, samtal, workshops, marknader, after works, drink´n´draw till att bevaka mässor, festivaler och skriva artiklar och blogginlägg.

– Hej Tony Cronstam och Mats Källblad, nya regionombud för ST Syd, vilka är ni?

Tony: Hej! Jag född 1969 och Malmöit. Jag är serieskapare, konstnär, författare. Mest verksam som serieskapare. Jag har tecknat Bamse i 30 år, arbetat med egna serien Elvis i 15, och tecknar numera även för Disney. Tog ett kliv in i barnboksvärlden med mina böcker om Snipp och Snopp.

Mats: Hej! Jag är serietecknare och musiker, född 1969 och bor i Malmö. Jag har varit verksam sen slutet av 1980-talet och ritar bland annat serierna Sture Stelben, Vimmelgrind och Polly. Jag spelar också musik i diverse band, från punk till country.

– Vad ser ni fram emot att göra i ST Syd?

Tony: Jag ser fram emot att träffa och lära känna mina kolleger. Hoppas kunna skapa någon slags kontinuitet med träffar och föredrag/workshops.

Mats: Att vara tecknare är ett ensamt jobb så det finns stort behov av att möta kollegor och dela erfarenheter. Både vad det gäller det konstnärliga och branschen som helhet. Som regionombud för ST-syd vill jag få till författarbesök/workshops med fantastiska bildskapare som kan inspirera och ge nya kunskaper. Jag vill också lyfta frågorna kring tecknaryrkets arbetsvillkor.

– Varmt välkomna som regionombud för Svenska Tecknare!

Håll utkik i Svenska Tecknares kanaler efter kommande aktiviteter arrangerade av ST Syd.

Mats Källblad hittar du här: matskallblad.com och på instagram här: matskallblad

Tony Cronstam kan du följa på instagram här: tonycronstam

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.