13 november i Stockholm: Form att räkna med – ett event om arvoden inom grafisk form

Lägger jag mig för lågt nu? Kommer jag att förlora kunden om jag tar så här mycket? Sektionen för Grafisk Form inom Svenska Tecknare bjuder in två väletablerade grafiska formgivare att bryta ned sin process från kundkontakten till pengarna på banken.

Hur blir ett kundmejl egentligen en faktura? Vad är det vi säljer och hur prissätter vi det? Varför bör vi kunna mer om förhandlingsteknik och hur bygger vi hållbara karriärer inom grafisk form?

Kvällen inleds med föreläsning av formgivarna Kicki Ajax och Nille Svensson. Sedan blir det en paneldiskussion tillsammans med Caroline Agné, verksamhetsledare på Illustratörcentrum (Sveriges största uppdragsförmedlare av bild- och formkreatörer) med bred kunskap om beställarnas förväntningar idag. Därefter bjuder vi på mingel och något att dricka.

Tid och plats: Ons 13 November kl. 16.30- 18.30
Adress: Studio 44, Tjärhovsgatan 44 (T) Medborgarplatsen.
Anmälan: Anmäl dig kostnadsfritt senast den 10 november till gf@svenskatecknare.se
En no show-avgift på 200 kr tas däremot ut om du anmält dig men inte dyker upp på eventet.
Avanmälan: Senast den 12 november
Arrangör: Grafisk Form Sektionen hos Svenska Tecknare. Vid frågor kontakta gf@svenskatecknare.se

Kicki Ajax
Kicki Ajax är grafisk formgivare och frilansar i det egna företaget Fräulein Design sedan 2003. Hon jobbar uteslutande med företags övergripande varumärkesidentitet och visuella uttryck och har bland annat tagit fram Kungl. Vetenskapsakademins nuvarande logotyp och grafiska identitet. Samarbetar bl.a. med Stockholm konstnärliga högskola, Svenska Filminstitutet och Stiftelsen Ingmar Bergman.

Nille Svensson
Grafisk formgivare, förläggare m.m. Nille har arbetat i egen regi hela sin karriär. Han har startat förlagen Pocky och Nilleditions och publiceringsteknikföretaget Publit. Nille sitter idag med i styrelsen för Svenska Tecknare.

Caroline Agné
Utbildad kommunikations- och kulturvetare med en kandidatexamen från Stockholms universitet. Sedan sju år tillbaka är hon verksamhetsledare för statligt finansierade uppdragsförmedlingen Illustratörcentrum och har innan dess över 10 års erfarenhet av bild- och formupphandling dels verksam som Art Buyer i reklam- och designbranschen och agent.

 


Foto Kicki Ajax: Johanna Norin

Foto Nille Svensson: Märta Thisner

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.