Allt du behöver veta om Kopieringsfonden

Fram till torsdag den 7 november 2019 kan du som är illustratör eller grafisk formgivare söka upphovsrättslig ersättning ur Svenska Tecknares Kopieringsfond.

Varje år delas 80 stycken stipendium på 25 000 kr ut, totalt handlar det om två miljoner kronor. Stipendiet är skattefritt.

Vem kan söka?
Alla illustratörer och grafiska formgivare kan söka stipendiet och du behöver inte vara medlem i Svenska Tecknare.

Var söker jag?
För att göra en ansökan behöver du ha ett konto hos Svenska Tecknare, är du medlem loggar du in med ditt befintliga medlemskonto. Är du inte medlem, och inte har ett konto sen tidigare, skapar du ett konto genom att trycka här. Själva ansökan sker digitalt, direkt på Svenska Tecknares hemsida, gå vidare hit för att komma till ansökan.

Hur görs bedömningen av min ansökan?
Det är en styrelse av förtroendevalda medlemmar (valda på årsmötet) som utser stipendiaterna. En viktig bedömningsgrund för att få upphovsrättslig ersättning ur Kopieringsfonden är i vilken utsträckning som dina verk, som du söker med, sannolikt har kopierats inom ramen för Svenska Tecknares avtalslicens. I sin bedömning utgår styrelsen riktlinjer som sammanställts av Svenska Tecknare utifrån statistikundersökningar från Bonus Copyright Access för hur kopieringen ser ut.

Behöver du hjälp?
Behöver du hjälp med din ansökan, vill veta mer om verkslistan, arbetsprover eller se svaren på de vanligaste frågorna? Gå vidare till Kopieringsfondens hjälpsida genom att klicka här. Du kan också skriva till kopieringsfonden@svenskatecknare.se  så hjälper vi dig. Likaså kan du ringa till Svenska Tecknare på nummer 08-556 029 10. Våra telefontider är: måndag och tisdag 13:00–16:00 samt torsdag och fredag 09.00–12.00.

Vill du veta mer om Kopieringsfonden?
Ur Svenska Tecknares Kopieringsfond delas årligen 80 stipendier på 25 000 kr vardera ut till personer som arbetar inom bild och form. Vill du veta mer om bakgrunden till fonden och varifrån pengarna kommer, gå då vidare hit.

Välkommen med din ansökan senast den 7 november 2019.

 

 

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.