Lina Schnaufer, Amanda Hoffner och Cecilia Pettersson

Hej på er, representanter i ST Väst!

Svenska Tecknare har regionala sektioner i Malmö, Göteborg och Umeå, ST Syd, ST Väst och ST Nord. Under 2019 har nya regionala representanter rekryterats i både Malmö och Göteborg.

Lina Schnaufer och Amanda Hoffner är tillsammans med Cecilia Pettersson engagerade i ST Väst.

Vilka är ni?
Lina: Jag jobbar som frilansande illustratör och formgivare med bas i Göteborg. I mitt arbete sysslar jag både med illustration, mönsterformgivning och grafisk form, oftast med ändan parkerad på Studio Papp i Majorna, som är min primära arbetsplats. I skrivande stund jobbar jag med barnböcker, öletiketter och med en tapetkollektion. Främst jobbar jag digitalt i Photoshop, samtidigt som jag hyser en stor kärlek till linjen i det ”analoga”. Gränslandet mellan fantasi och verklighet är något jag ofta eftersträvar i mitt arbete.

Amanda: Jag är tecknare som främst gör kollagebaserade bilder. Jag skriver, målar och bygger bildvärldar. Sedan tycker jag om att bygga andra saker, relationer, kojor och att tälja saker! Utöver det undervisar jag på skolor.

Cecilia: Jag är Illustratör och formgivare specialiserad på mönster. Jag både ritar mönster själv som frilans, och undervisar andra i hur man ritar dem. Jag har kurser både på distans och på plats i Göteborg, där jag lever och verkar. Jag jobbar med allt brukar jag säga… allt som kan vara mönstrat. Ibland blir det en illustration, ibland en textil eller någon annan produkt eller varför inte ett helt rum? Jag ritar oftast för hand och gör sedan efterarbete digitalt. Jag tycker mycket om naturen och djur och det är främst där jag hittar min inspiration.

Vad ser ni fram emot att göra i ST Väst?
Lina: Jag ser fram emot att engagera mig i något som står mig väldigt nära. Att få vara med att skapa en gemenskap och ett sammanhang där vi stärker och lär oss av varandra, det känns viktigt. Den kollektiva kraften tror jag starkt på och jag har ett hopp och en tro om att vi tillsammans kan få en rolig, välfungerande och sjyst bransch. Sen känns det kul och lyxigt att få träffa massa nya människor, bjuda in andra verksamma och lära mig nya saker längst vägen.

Amanda: Jag vill vara en del av en organisation som delar, inspirerar och sprider kunskap. Att frilansa kan vara ensamt, därför behöver vi skapa våra egna rum där erfarenheter och färdigheter kan delas! Jag ser fram emot att skapa en massa möjligheter och utforska vad vi kan göra för att bli starkare som yrkesgrupp!

Cecilia: Att möta människor är viktigt för mig, men samtidigt är jag en riktig hemmasittare. Så genom att engagera mig i ST Väst hoppas jag på en spark i baken för att komma ut och möta likasinnade, lära mig saker och hitta på roliga grejer som man kan samlas kring. Jag tror verkligen på delandet i alla former och ensam är man allt för ofta som frilansare!

 

Följ ST Väst, Amanda, Lina och Cecilia här:
ST Väst har en egen sida både på Svenska Tecknares webb och på Facebook.

Och här hittar du…
Lina Schnaufers hemsida och instagram
Amanda Hoffners instagram 
Cecilia Petterssons instagram

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.