Bild 1: Vei – vol. 2 (beskuren), Foto: Magnus Liam Karlsson, bild 3: Imperiets arvingar – vol 1

Workshop i digitalt tecknande med serieskaparen Karl Johnsson

Välkommen till en medlemsexklusiv workshop i Clip Studio Paint och digitalt tecknande. Fokus kommer att ligga på tips, trix och arbetsprocess.

Workshopen inleds med en genomgång av basfunktionerna i Clip Studio Paint. Efter det blir det en påbyggnadsdel kring programmets specialfunktioner som t.ex. perspektivverktyg och linjaler, hur man bäst jobbar med svart line art, hur en färgläggningsprocess kan se ut samt hur man trycksäkrar en bild och förebygger för misspass. Under workshopen kommer vi att arbeta i Clip, men vi kommer även prata om hur man för över illustrationen till Photoshop för att fortsätta arbeta där.

Kursledare är Karl Johnsson, verksam i Stockholm och har arbetat med serier, barnböcker, läromedel, spel, film och tv sedan 2007. Han har även hållit workshops under flera års tid. Karls debutseriebok Mara från Ulthar kom ut 2010 och sedan dess har han även medverkat i Berättelser från Engelfors, samt illustrerat serieböckerna Vei – Bok 1 ochVei – Bok 2 (författare Sara Bergmark Elfgren). Han även illustrerat bl.a. Asgård – sagor ur den nordiska mytologin och Olympen – sagor ur den grekiska mytologin. Läs och se mer av Karls Johnsson här.

Förberedelse: Ta med en digital ritplatta med programmet Clip Studio Paint installerat. Det kommer inte finnas tid för hjälp med installering av programmet på plats eller liknande tekniska frågor så det är viktigt att du förberett detta innan.
När: Tisdag den 10 december kl. 17.00 – 20.00
Vi bjuder på vegetariska mackor, kaffe/te och frukt.
Var: Svenska Tecknares kansli, Hornsgatan 103, våning 10.
Arrangör: Svenska Tecknare och Illustratörcentrum
Anmälan: Anmäl dig senast den 2 december till info@svenskatecknare.se . Uppge namn, var du är medlem samt telefonnummer och eventuella allergier.
Workshopen är kostnadsfri men en no show-avgift på 200 kr tas ut om du anmält dig men inte dyker upp på workshopen.
Sista dag för avanmälan: Fredag den 6 december
För frågor skriv till eva@svenskatecknare.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.