Bild: Add Studio

Konsten att delta pågår – trots svårigheter att träffas

Sedan mars 2020 arbetar konstnären och projektledaren Ola Öhlin med integrationsprojektet Konsten att delta på Svenska Tecknare. Projektets mål är att öka mångfalden i kulturbranschen och den digitala utvecklingen pågår för fullt.

Under våren har flera av de planerade möten som skulle ägt rum mellan etablerade kulturutövare och de som är nya i branschen fått ställas in. Konsten att delta handlar om att skapa förutsättningar för att personer med olika bakgrund ska mötas inom kultursektorn.  Det sker konkret genom regionala träffar och ett kollegialt utbyte mellan kulturskapare.

– På grund av coronapandemin har våra koordinatorer haft svårt att genomföra fysiska möten och regelbundna träffar. Under våren har arbetet istället koncentrerats till digital utveckling, säger Ola Öhlin.

Rent konkret har det handlar om att ta fram manualer, broschyr och marknadsföring av projektet i samarbete med ICORN, International cities of refuge network. Under hösten kommer även Ola Öhlin att jobba med att uppgradera Konsten att deltas webb samt med marknadsföring av projektet.

– Jag hoppas få fler regioner att engagera sig i projektet men även locka enskilda kulturutövare och även myndigheter. Nyligen deltog jag på en skrivarkurs för fristadsförfattare på folkhögskolan Biskops Arnö och berättade för Konsten att delta och hur man kan gå med, berättar Ola Öhlin.

Under ett år i taget, med start i mars 2020, ska Ola Öhlin arbeta med Konsten att delta hos Svenska Tecknare. Projektet finansieras med bidrag ifrån Kulturrådet och ägs av KLYS men drivs av Svenska Tecknare.

Relaterat innehåll: 

Välkommen Ola Öhlin och projektet Konsten att delta

Läs mer om Konsten att delta här (länk till webben)

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.