Bild: Add Studio

Vill du berika ditt skapande med nya yrkeskontakter?

Anmäl dig till Konsten att delta – ett projekt som syftar till att öka mångfalden inom kulturbranschen.

Konsten att delta ger möjlighet till kulturskapare och journalister från olika bakgrunder att träffas och utbyta erfarenheter med varandra. Tanken är att underlätta för utlandsfödda kulturskapare och journalister – både de som är nyanlända i Sverige och de som varit här en längre tid – att bli en del av det svenska etablerade kulturlivet.

Samtidigt ger Konsten att delta en möjlighet för redan yrkesverksamma och etablerade kulturskapare att skapa nya kontaktytor och nätverk av kollegor med internationell kompetens.

En segregerad bransch

Flera studier lyfter fram att kultursektorn är starkt segregerad. Vi vet att utlandsfödda kulturskapare och journalister ofta blir förbisedda inom den etablerade kultursektorn. Det är något Konsten att delta vill försöka förändra.

Mötet i fokus

Projektet är uppbyggt kring det personliga mötet, där bägge parter lär av varandra, men också kring större regionala träffar för nätverkande och branschinformation.

Konsten att delta finns där de verksamma kulturskaparna finns. De matchade kollegorna avgör själva hur och när de vill träffas. Konsten att delta har regionala koordinatorer redo att matcha kollegor över hela landet.

Konsten att delta hos Svenska Tecknare

Sedan mars 2020 arbetar konstnären och projektledaren Ola Öhlin med integrationsprojektet Konsten att delta hos Svenska Tecknare. Projektet finansieras med bidrag från Kulturrådet och drivs av samverkansorganisationen KLYS men huseras av Svenska Tecknare. Läs mer här .

Välkommen att bli en del av projektet!

Anmäl dig på  www.konstenattdelta.se

Ola Öhlin. Foto: Hanna Weiderud.

Läs en längre intervju med Ola Öhlin om Konsten att delta på KLYS:s webbsida.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.