Bild: Jenny Gustafsson.

Har ditt verk visats i tv? Då kan du få pengar för det

Tv-bolagen använder ofta upphovsrättsskyddade verk i sina program. Du som är skapare kan ha rätt till ersättning för det. Ansök om vidaresändningsersättning senast 15 maj.

Om du som bildskapare har jobbat på uppdrag för SVT, UR, TV4 eller fristående produktionsbolag kan du ansöka om ersättning för vidaresändning. Det gäller illustratörer, fotografer, animatörer och andra bildskapare. Du måste själv meddela var dina verk har visats genom att registrera dem hos Bildupphovsrätt.

Även repriser kan ge ersättning
Det spelar ingen roll om det är en repris som visats. Däremot har du inte rätt till vidareersättning om ditt program finns tillgängligt på tv-bolagens webbsidor som SVT Play eller Öppet Arkiv eller om ditt verk endast förekommer i bakgrunden eller i form av dekor eller rekvisita.

Grundregeln är att om du har överenskommit direkt med ett tv- eller produktionsbolag om att dina verk ska sändas ut i ett tv-program så kan du ansöka om ersättning för vidaresändning.

Läs mer på Bildupphovsrätts hemsida om vidaresändningsersättning, vad som gäller och hur du ansöker. Registrera dina verk senast den 15 maj.

 

 

 

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.